Beethoven “m-a ucis”, Chopin m-a inviat!

Copilăria fiecăruia este marcată de anumite dorințe! Unele se împlinesc, altele nu! Cele neîmplinite însă, ne urmăresc toată viața și chiar dacă deseori ai impresia că le-ai închis în cutiuța de rezervă, acea cutie se deschide iar și iar.  Te arunci în vâltoarea vremurilor și te agăți de posibilitatea de a trăi, de a merge mai departe cu resursele pe care le ai. Nu mereu se întâmplă să fructifici adevăratele pasiuni, dar ți le poți descoperi pe parcurs.

Ce te faci când la răscrucea mai multor drumuri, trebuie să alegi doar unul din ele? Evident, îl alegi pe cel care îți face bine atunci și le amâni pe celelalte.
Așa am procedat și au trecut foarte mulți ani până când dorința copilăriei care mi s-a părut irealizabilă vreodată a reînviat și mi-am spus… de ce nu? Asta vreau, asta voi face!
Mă obseda, mă ucidea… ascultam, iar și iar, Moonlight Sonata și mă durea că nu o pot cânta … până într-o zi, când de atâta obsesie am pus mâna pe telefon și am spus hotărât: “Știu că sunt prea bătrână să mai pot învața pianul, dar știu sigur că vreau…”… și am putut!… 5 pagini de partitură pe care nu am apucat să le rezonez decât mie însămi, mi-a ucis obsesia și m-a îmbogățit cu alfabetul beethovian. Și, chiar dacă tremuram și încă mai tremur chiar și la ideea unui public imaginar, nu voi renunța, pentru că pe măsură ce descifrezi alfabetul notelor, vibrațiile sufletului ating coardele universului.
Pe aceste vibrații pot plânge sau pot zâmbi, pot spune povestea de fiecare dată altfel, de fiecare dată cu altă stare. Și apoi, să mă las înviată de Chopin, un romantic ce și-a povestit fiecare clipă a vieții cu fiecare notă. Și cu gândul la Nocturnele sale pe care sper să le descifrez într-o zi, voi continua să dansez cu sufletul prin Universul necunoscut!
Odată cu Beethoven, mi-am ucis o etapă a vieții și am  început o alta cu Chopin!
muzica

2 gânduri despre &8222;Beethoven “m-a ucis”, Chopin m-a inviat!&8221;

  1. super mobilizator ! Cam ce spui tu aici am pățit eu cu dorința de a cânta la chitara, numai că eu nici acum nu am făcut nimic in acest sens pentru că mi-ar rezolvat alre ”restante” din copilarie …. și tot mai am ”!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s