„Prea galben … prea de la țară…!”

Nu sunt deloc o vegetariană și nu țin niciodată post. Îmi place însă să mănânc cât mai natural și să combin frumos alimentele astfel încât să fie cât mai complet aportul de proteine, minerale și calorii. Am crescut cu puii de la mama din curte, cu legumele puse de ea care creșteau aproape fără apă când era secetă și care se și mănau la prima ploaie, etc etc. Din păcate, în perioada și spațiul acesta în care am uitam ce înseamnă producție proprie pentru că e mai ușor să importăm și să intermediem niște produse alimentare super modificate genetic, e mai greu de menținut propriul echilibru alimentar.
Deunăzi, la cumpărături în hipermarket, trec pe lângă o ladă frigorifică și mi-atrage atenția un produs: ”pui galben”. Wow imi zic… ce tare! Oare se apropie măcar de gustul puiului de la mama? Iau unul din ladă, mă uit la el, îl măsor din privire, mă uit la preț, iarăși la etichetă: ”suta la sută natural”… deja în mintea mea se schițase și un borș bun dar și o piftie, precum aia de cocoș. Avea doar 550 g și costa 17 lei bucata. Cam mult evident, cât un kilogram de carne de porc din care poți face și friptură, ciorbă și gulaș. Imi zic ok, dacă puiul e hrănit 100% cu boabe vegetale, iau să testez care e gustul acestui pui cochet, chiar și înghețat.
Am luat, am plecat cu el așteptând să-l gătesc, contrariată însă de un singur lucru: toți puii din ladă erau la 550 g. Eu nu mai pomenisem nicicând să crești puii astfel încât toți să-ți iasă la aceeași greutate. Hmm…
Îl pun la fiert, puiul a fiert în mai puțin de o oră, din zeama lui nu am reușit să fac nicio lingură de pilaf, iar la cuptor am încercat să-l rumenesc vreo două ore. Nu se poate mânca. E ”prea galben… prea de la țară”… prea scump, prea fără gust și din Franța.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s