Acțiune, dramă, mister … nu sunt convinsă că și SF

Câteva zile bune de vacanță pe care le ai cu ocazia sărbătorile nu sunt menite doar să-ți încarci bateriile, ci și să mai faci și alte chestiuni pe care le-ai amânat atunci când nu ai avut timp. Dacă muzica o poți asculta în paralel cu orice treabă, atunci când vrei să vizionezi un film trebuie să lași toate treburile deoparte. Până aici, totul e știut. Când alegi să vezi un film? De obicei, înainte să adormi sau pur și simplu când orice altceva  te plictisește. Așa mi s-a întâmplat și mie și m-am pus câteva zile de vacanță pe vizionat filme. Am vizionat câteva drame romantice foarte frumoase, dar și trei filme din seria mister, fantastic amestecat cu acțiune și dramă. Toate mi-au plăcut și din fiecare am învățat câte ceva, pentru că fiecare film are un mesaj dincolo de realitatea aparentă. Am început să îmi pun chiar și întrebarea dacă tema filmului e ficțiune sau realitate? Aș fi scris cu ceva vreme în urmă despre asta, dar tot am amânat momentul până astăzi când am citit presa și unul din filme este o recomandare de week-end.
Filmul care mi-a plăcut foarte mult se numește ”Cloud Atlas” sau pe românește ”Atlasul Norilor” cu Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving şi Jim Sturgess, din punctul meu de vedere un film foarte complex, chiar o capodoperă în care nu-ți trebuie mult să realizezi că este munca unei echipe extraordinare de cineaști. Te plimbă din trecut, până în prezent și apoi te propulsează repede în viitor, prin 6 timpuri, fie ca și cum ai trăi în același timp mai multe vieți paralele într-un timp einsteinian, fie parcă confuz te întrebi dacă e doar un traseu evolutiv și o veșnică reîncarnare a personajelor în alte tipuri de personalitate, din ce în ce mai pozitive.

(Foto: The New Yorker)

Vorba cântecului … de la 3 D la 7 D e doar SF? Sau poate nu… relația cu tine si cu Dumnezeul Universal e bilaterală … Vă recomand cu căldură ”Cloud Atlas” – o simfonie frumoasă a norilor.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s