Preoții, catedralele și etnobotanicele…

… știu că e un subiect delicat, dar nu mă pot abține. M-am abținut să comentez faptul că se alocă de la bugetul de stat, 54 milioane de euro preoților și parohiilor… că se alocă mai puțini bani educației sau sănătații… că pe lângă aceste venituri, preoții mai adună și banii de la credincioși… etc etc. Ok… fiecare cum se descurcă… daca ei ”este mai deștepți” .. fie…vor invoca oricum scuza averilor mănăstirești și confiscările istorice, etc. etc.
Am ascultat cu plăcere părerile celor avizați și obiectivi care combat fenomenul ce s-a abătut asupra clericilor și a bisericii în general, că ”au dispărut duhovnicii și preoții au devenit niște administratori de parohii” sau că e o absurditate, totuși, să se poată ridica harul unui preot pe cale administrativă. Rău am mai ajuns!… să se ridice harul pe cale administrativă, e chiar hilar!
Călugări homosexuali, starețe gravide… eh // tot oameni sunt… lista însă nu era completă, mai trebuia ceva picant. Ce să fie… ce să fie? …
Pentru că nu-i mai ajungeau banii de cico și homar perpelit, preotul de la catedrala Tomisului a binevoit să faca și trafic cu etnobotanice, așa în niște drumuri scurte Constanța-Vaslui… că deh… era prea liniștit și avea nevoie de o aventură. Ce-i drept poate fi cam plictisitor pentru unii să se uite tot timpul la credincioșii care îngenunchează și le sărută sutana cu toată încrederea, trebuia și ceva sare și piper… ye ye ye … Doamne ajută-i pe nebuni!  Să mai donăm niște bani pentru niște spitale!

2 gânduri despre &8222;Preoții, catedralele și etnobotanicele…&8221;

  1. Câteva precizări pentru o mai bună plasare a articolului în „contextul evenimentelor”: 1. 54 milioane de euro înseamnă 0,04 % din PIB. Educaţia primeşte 3,14% din PIB anul acesta, iar sănătatea are 4,6% din PIB. În Biserici se face atât educaţie creştină… duhovnicească, legată de spirit, cât şi educaţie legată de sănătate (ştim cu toţii că persoanele care ţin posturile sunt mai sănătoase decât cei care fac excese). În acest context, alocarea a 0,04 % este perfect justificabilă din punctul meu de vedere. 2. Preoţii nu adună bani de la credincioşi, ci PRIMESC de la credincioşi pentru că le permite Biblia (aşa a rânduit Dumnezeu). Cine vrea dă bani la Biserică, iar cine nu… nu. 3. Dacă printre preoţi sunt şi oameni care lasă de dorit, nu înseamnă că trebuie să-i dăm anatema pe toţi. Ştiri despre duhovnici iscusiţi nu veţi vedea la TV, însă cu un preot care comite o infracţiune, da… Deh, face audienţă.

  2. asa asa, sa nu lasi niciun loc neacoperit de precizari corecte, documentate, procentuale etc. Desigur ca peste tot exista uscaturi! dar, dupa cum citesti mai bine, nu am judecat nicio actiune in afara de cea cu drogurile! eu ma straduiesc sa fac campanii antidrog si preotul dezamageste! nu fi habotnic! 🙂 ia o sarma.. ca-s calde 🙂

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s