Teama de eșec sau lipsa de încredere în noi înșine…

Foto: anxiety-gone.com


Două elemente aparent sinonime, care ne dau bătăi de cap din ce în ce mai mult și ne trimit în sfera anxietății.
Există destule momente în viața noastră care ne paralizează, care ne determină să acționăm altfel decât gândim sau ne determină să nu mai acționăm deloc. Teama sau frica pune stăpânire pe noi, ne domină, ne împiedică mobilitatea exact ca în coșmarurile nopții, când vrem să alergăm și ceva ne ține atât de tare pe loc, încât ne trezim plini de sudoarea morții.
Ne este teamă să acționăm pentru a nu dezamăgi, pentru a nu atrage critici, pentru a nu fi pedepsiți sau marginalizați. Eșecul, pentru cei care tind spre perfecțiune este echivalent cu prăbușirea tavanului unei grote sau căderea de pe stânca înaltă fără intenția de sinucidere.  Când este teama de eșec? Din experiență, această teamă vine atunci când nu avem încredere totală că putem transmite cu adevărat ceea ce ne propunem să transmitem, când situația ne depășește forța intrinsecă de dominare a energiei și o lasăm să se risipească fără să o folosim. Când puterea de concentrare nu este mai mare decât gândul că auditoriul ne va judeca pentru acțiunea noastră. Când mușchii noștri pe fiecare milimetru încep să tremure până când vocea ni se gâtuie. Inspiră adânc! Aerul să-ți umple plămânii, eliberează-l puțin câte puțin până la relaxare. Nu ai nimic de pierdut! Dacă nu încerci să-ți învingi teama, nu o vei depăși niciodată. Vei fi prins mereu în menghina incertitudinii despre ce ar fi fost dacă….?
Ce ar fi să lăsăm fricile de a ne exprima și să fim noi înșine? Ce ar fi să ieșim din lumea pe care ne-am creat-o și să învățăm să spunem răspicat NU sau DA, fără teama de a fi pedepsiți? Ce ar fi să spui cuiva, acel ceva important, fără să ai teamă că nu ești crezut? Încearcă! Nu pierzi nimic din ce îți este dat să câștigi.
Cu drag, pentru tine, CEL care ai ceva de spus cu adevărat!
P.S.: Evident, ar trebui să fac același lucru. Să tremur mai puțin și să acționez mai mult.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s