Să cunoști mai mult, înseamnă să călătorești

A cunoaște înseamnă a dori, a visa, a călători pe alte tărâmuri, a investi în tine prin intermediul unui “tichet”. Fie că investești într-o carte, într-un pachet de studii sau într-o simplă călătorie, toate sunt experiențele vieții și ale cunoașterii și necesită și sacrificii. Viața e o cărare a cunoașterii. Cu cât ești mai devreme curios să deslușești necunoscutul, cu atât ești mai bogat și mai înțelept. Evident că experiența cunoașterii nu se poate face fără investiția minimă, de obicei financiară, care îți ridică bariera asemănătoare cu cea de la metrou.
Când se întreprinde o acțiune, când se propune ceva interesant, niciodată nu găsim două elemente principale: timp și bani. Dacă avem timp, nu avem bani; dacă avem bani, logic nu avem timp, pentru că a face bani necesită timp etcetera. Deci? Când mai cunoaștem? Stăm acasă, citim, suntem la curent cu informațiile de la TV sau din ziarele online. Ne spun prietenii pe facebook ce s-a mai întâmplat nou și citim promovările ”apetisante si exotice” ale agențiile de turism.  Ok!
Cunoaștem,informându-ne prin intermediul cititului. Dar, călătoria către acel element pe care l-am cunoscut în fotografie este cu atât mai importantă cu cât ne învață să simțim, să percepem și să memorăm. Amintirea rămâne pentru totdeauna!
Cu cât călătorim mai mult, cu atât cunoaștem mai mult chiar și fără să fie nevoie să citim. Fiecare element al naturii are capacitatea să ți se deslușească dacă știi să-l privești, fiecare fenomen este o poveste, fiecare clădire este o legendă. Privește și citește! Merită! … Începe cu locurile din apropiere, continuă cu cele din țară și apoi, depășește granițele. Nu ai cum să cunoști civilizația greacă, dacă nu știi măcar unde se află Sarmisegetusa. Încearcă! …

Investiția într-o călătorie, nu costă mai mult decât timpul pierdut în ignoranța față de sine!

Foto: 123rf.com

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s