Pământul are nevoie de Noi, așa cum Noi avem nevoie de EL…

Pământul este casa noastră. Ne-a lăsat să locuim aici de mai bine de 2 milioane de ani și, pe măsură ce însăși natura își căuta armonia, oamenii au încercat să se adapteze și să înțeleagă ce elemente ale Terrei îi sunt de trebuință pentru traiul zilnic. Și uite așa, zi după zi, omul a cunoscut mai mult, iar zeița Gaia l-a protejat și i-a dăruit apă, aer, hrană vegetală și animală, i-a arătat care sunt solurile fertile, terenurile pe care să sălășluiască, toate sub lumina caldă a Soarelui.

Mai târziu, omul a descoperit focul și odată cu el alte minuni în viața lui s-au întâmplat. Și pe măsură ce traiul a devenit din ce în ce mai bun, oamenii s-au înmulțit și au cucerit spații largi. Nu a mai fost suficient să ardă un lemn, a început să ardă pădurea; nu a mai fost suficient să sculpteze un os pentru o suliță, a tăiat pădurea pentru mai multe trebuințe sau a scobit pământul pentru a-și confecționa unelte de metal. Nu a mai fost suficientă o simplă lumânare sau o făclie să scruteze întunericul, a descoperit tehnologia de obținere a energiei electrice. Din secolul XIX, de când a început revoluția industrială, timp în care s-a inventat și transformatorul electric (1876) nevoile omului au crescut, creativatea sa a crescut direct proporțional, populația a explodat, dar GAIA, mama noastră natură, se sufocă din ce în ce mai mult. Vrea să respire și cere ajutor prin semnale S.O.S de genul ”aerul a stocat prea mult dioxid de carbon” din cauza emisiilor poluante; ”rezervorul de oxigen al Terrei, pădurea, se reduce cu 1 milion de hectare pe an”, ”ghețarii se topesc” , ”fenomenele climatice extreme se intensifică”, ”resursele energetice clasice se epuizează”, ”specii vegetale și animale dispar” și lista de semnale de alarmă poate continua…
În anul 2011 omenirea a depășit pragul de 7 miliarde de locuitori. Nu numărul este problema mamei Terra, ci răspândirea neuniformă a acestora, precum și utilizarea rațională a resurselor. Problema durabilității acestora devine din ce în ce mai stringentă.
Trebuie să înțelegem că generațiile viitoare au același drept ca și noi, să fie în armonie cu natura și să își asigure un trai frumos, nu cel desprins din science fiction, ci de culoarea verdelui pur.
De ieri ziua a început să crească. Avem acum mai multă lumină de la Soare, cel puțin până în septembrie. Să încercăm să o folosim și să consumăm cât mai puțină energie electrică. Să scoatem totul din priză, dacă e posibil când plecăm de acasă, să stingem becurile dacă nu avem nevoie de ele, să economisim mai mult, pentru a prelungi viața energetică a Terrei.
La un calcul simplu, dacă cei 7 miliarde de oameni, ar economisi o oră de energie, s-ar prelungi viața energetică a Terrei cu 800 mii de ani.
Haideți să punem și noi pe hartă orașul, să scriem cu candele luminate între orele 20,30 și 21,30, în Piața Unirii, EARTH HOUR VRANCEA, să se vadă din spațiu.

http://blogosfera-vrancea.ro/blogosfera-vrancea-va-invita-la-earth-hour-editia-2-ora-pamantului-2013-vrancea/

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s