Frumoasă și bronzată, dar…

Astăzi mi-a fost dat să aud o mare inepție, dar am iertat persoana pentru că mi-e foarte dragă. Cum să ții ochii deschiși când te bronzezi? :(

M-am limitat la un apelativ amuzant, m-am enervat suficient încât să trag un mare semnal de alarmă asupra sănătății ei, cât și a altor fete, care cu siguranță pot face aceeași greșeală.

Să recapitulăm: se apropie sezonul cald, fetele vor să fie frumoase, bronzate, să atragă cu trupul lor toate privirile, să se simtă admirate etc. Ei bine, fetelor, frumoaselor, dacă vă duceți să vă bronzați înainte ca razele soarelui să vă permită acest lucru, nu uitați că bronzarea artificială are la bază același principiu: ”prăjirea cu raze ultraviolete”.

O cantitate necontrolată de radiație ultravioletă produce cancer de piele sau diminuează șansele la viață a organismelor vii. Nu spun că acele aparate nu ar controla cantitatea de radiație, dar… aș vrea să vă rog frumos, chiar dacă o veți lua ca pe o ofensă, închideți ochii atunci când vă bronzați.

Dacă nu o faceți, retina vi se va dezlipi frumos și veți ajunge să umblați în baston special de nevăzător, bazându-vă doar pe simțul tactil… nu de alta, dar ce folos să vă ”bronzați” dacă nu mai vedeți cine vă admiră?

Dacă aveți claustrofobie, așteptați soarele să strălucească în toiul verii; dacă aveți teamă că vă vede cineva dezbrăcate, care mai e rostul bronzării? Vreți să fiți admirate? Să fiți frumoase? Sunteți oricum de la mama natură.

Din punctul meu de vedere, o piele frumoasă și tânără este cea mai puțin expusă ultravioletelor și mai mult, cea tonifiată.

Nu trebuie să suferiți de tanorexie, alegeți să suferiți de exces de sănătate! :)

Imagine

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s