Peștele și vinul alb în duminica Floriilor…

Am promis că revin cu experiența mea, marca VINCON, pentru că tocmai am pus o tavă plină de pește la cuptor și mă pregătesc de Florii!  Se spune că, așa cum e Duminica Floriilor, va fi și ziua de Paște. În memoria mea, Duminica Floriilor  este aproape mereu însorită și peste tot miroase a pește. Fumul de la grătarele de pește din cartier nu te îmbie decât la o masă prelungită, stropită cu un vin bun.

Dacă nu preferați așa ceva și sunteți mai simandicoși, cu siguranță veți alege fructele de mare sau poate aruncați așa niște caracatițe pe grătar? Mmm… oricum ar fi, nu puteți să beți apă după asemenea festin, așa că m-am gândit să vă propun ceva ce eu am degustat de curând, împreună cu prietenii mei din blogosfera vrânceană, la cramele VINCON.
Dacă vă permiteți și aveți cumva în vizită ministrul Agriculturii, propun să achiziționați un Aligote din 1953 de la Crama Beciul Domnesc. Costă prea puțin față de timpul care a trecut să veniți să-l luați de acolo, dar gustul acestui vin cu siguranță lasă ”mască” și pe împăratul Japoniei.
Revenim de la Beci, în bucătărie sau la masa festivă de pește și fructe de mare, scoatem un pahar și ne turnăm o ȘARBA unică vrâncenească, din 2012, a cărei aromă de trandafiri și citrice se păstrează încă din 1972 de când a fost descoperită la stațiunea Odobești. Turnăm licoarea galben – verzuie în pahar, privim luciul acesteia, inspirăm adânc și gustăm. Spune-mi câte secunde de aromă numeri pe bolta palatină?
Dacă nu-ți place Șarba, încearcă Muscat Otonelul din 2011, din gama Ambrosio, Vincon. Fiind macerat la temperatura joasă, este un vin sec cu aromă fină și elegantă, de flori de tei, atât de elegant încât cei de la Bruxelles nu s-au putut abține și i-au dat medalia de aur. Merită încercat!
La desert, încearcă preferata noastră, Tămâioasa românească din 1989, cu arome complexe de salcâm, tei, miere și busuioc și galbenul său este de la aceeași medalie de aur de la Bruxelles.
Dacă nu te-am convins că aceste vinuri îți fac Duminica Floriilor minunată, te invit altă dată la grătarul aniversar! Petrecere frumoasă și poftă bună!
P.S. 1: La petreceri, marele Fănuș Neagu avea o vorbă: ”vinul bun trebuie să fie alb, rece, sec, mult și gratis” 🙂

P.S. 2: Mulțumiri d-nului Nicu Mateescu pentru informațiile transmise, astfel încât să priceapă tot omu` 🙂

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s