Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte…

Este titlul unui basm popular scris de Petre Ispirescu, pe care dacă nu-l știți, vă invit să-l citiți și să-l povestiți. Autorul probabil s-a inspirat din dorința oamenilor de a rămâne tineri toată viața, și dacă s-ar putea, să învingă și urâțenia de Moarte…

Dar, pe Terra toate au rost, așa cum Universul este atent ordonat. Ceea ce uităm este că noi, trecătorii pe Pământ, în ciuda vârstei ce uneori o vedem în buletin, ne putem simți din punct de vedere biologic toată viața, tineri. Gândim tinerește, ne transpunem în situații copilărești, ne distrăm uneori și facem tot ce ne stă în putință să nu ne lăsăm copleșiti de maturitatea excesivă. Atunci când gândești bătrânește, este posibil să îți apară prematur fire albe de păr, să uiți să trăiești momentele vieții cu veselie, te lași copleșit de necazuri mai mult decât te-ai lăsa copleșit de micile bucurii ale vieții.

Astăzi, de Ziua Tineretului, indiferent de vârsta fizică sau metabolică, ne dorim mai mult ca oricând să ne simțim tineri, iar voi să vă amintiți că viața fără de moarte nu este pe Terra, este în locul plin de lumină divină în care fiecare dintre noi, își are locul asigurat. Este singura certitudine cu care ne naștem. Căci viața pe Pământ nu este veșnică, ea este dincolo de ”poartă”.

La mulți ani, voi tineri pe Pământ! Astăzi este ziua ta și ziua ta este în fiecare zi!

tinerete fara batrnete

Foto: descopera.ro

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s