Între crinolină și blue jeanși …

E cam târziu. Se face dimineață curând. Zgomotul din cap nu mă lasă să dorm, așa că am ales să scriu. Am ajuns la concluzia, cu ajutorul unei prietene, că m-am născut într-un secol greșit. Ea, de asemenea, ar fi trebuit să se nască în secolul al XVIII-lea, iar eu ar fi trebuit să mă nasc în secolul meu.
Secolul meu este creat de imaginația mea și trebuie să aibă de toate: romantism, modernism, tehnologie de vârf, comunicare la maximă viteză și agitația cotidiană care să mă țină în priză. Un secol în care să existe o combinație armonioasă între arhaic și contemporan, între mireasma de iasomie și cea de combustibil, între crinolină și bluejeanși, secol cu iluzii hrănitoare, în care bunul simț să persiste și ritmul să se păstreze cadențat astfel încât să fie timp pentru toate.
Să fie timp să mergem și la serviciu, să fie timp să câștigăm și banii necesari, să ne plimbăm și cu trăsura, să fie timp pentru poezie, pentru gospodărie, pentru dragoste, pentru absolut orice.
Secolul meu e acela străbătut de cuante și de fotoni, care fie vor alege același traseu de fiecare dată sau, dimpotrivă un traseu încrucișat, unul către viitor și celălalt în trecut, iar eu să rămân în spațiul prezent învăluit de lumină.
Păcat că ”e prea aglomerat în secolul cel limitat”.
Foto: znanost.geek.hr

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s