Bacalaureat în sinteză!

S-a terminat și examenul de bacalaureat! Foarte multă muncă și stres din partea tuturor, atât a elevilor, cât și a profesorilor angrenați în acest demers. De fiecare dată vor fi două tabere: a mulțumiților și a nemulțumiților. Trecând peste neajunsurile din sistem, acest examen de evaluare, reprezintă perioada în care efortul depus este înzecit față de o zi de muncă oarecare. Stresul întrece cu mult orice cuantificare a timpului petrecut acolo și toate hârtiile și calculele ce trebuie făcute dublează munca statului în picioare sau a corecturii unei teze.

Ca și profesor trebuie să fii Napoleon. Două zile de atenție, obiectivism, calcule corecte, notare justă, poate și puțină indulgență; urmează terminarea lucrului în timp util, deschiderea ochilor cât cepele, nu trebuie să fii supărat, nu trebuie să fii neatent, nu trebuie să-ți fie foame și nici sete pentru că alte ore urmează pentru notare și semnături pe cel puțin 100 de lucrări. Pe de altă parte, Comisia permanentă lucrează mai mult de o săptămână ca totul să se desfășoare corect.

Trecem peste faptul că această muncă este plătită derizoriu, astfel încât din nefericire unii din breaslă sunt tentați să încalce legea. Totuși majoritatea își face treaba și dacă toți ar fugi de această responsabilitate doar pentru că este plătită prost, nimeni nu ar avea cu cine să-și mai dea examenul maturității.

Dragi elevi, trebuie să învățați mai bine pentru că nimeni nu este pus să vă pedepsească și nu aveți nicio scuză pentru notele sub 5(cinci). Singura voastră direcție este să aveți grijă de viața voastră și nu mai acuzați pe nimeni înainte să vă evaluați propriile limite. Învățați măcar să scrieți corect în limba maternă și nu mai cereți mai mult decât puteți oferi pe o simplă bucată de hârtie! Felicitări performerilor, spor la învațat celor ce urmează să repete sesiunea!

BACALAUREAT-2013 Foto: internet

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s