Un proiect viabil care poate salva multe vieţi

Sens giratoriu pe E 85, la intersecţia cu drumul care duce la Coteşti?

Un titlu de ziar, un proiect şi o propunere a d-nului deputat Laurenţiu Ţigăieru Roşca. Apreciez activitatea domniei sale şi ascuţimea ideilor! Până acum nu am ce să-i reproşez şi culmea, chiar departe de a fi părtinitoare, a pus în practică multe idei pe care mulţi dintre noi, chiar dacă le-am gândit, nu am fi avut cum le pragmatizăm.

Dintre toate aspectele şi ideile puse în practică m-am oprit la acesta pentru că mi-a trezit cumva amintirile, mi-a redeschis cutiuţa din care am scos “paragrafe”.  Orice sens giratoriu e binevenit, sunt de acord cu ele pentru că fluidizează traficul în lipsa corelaţiei semafoarelor, iar la intersecţiile dificile sunt extraordinare. În ţările super organizate mai rar vezi aşa ceva, dar aici unde orice sistem lasă de dorit, cu atât mai puţin sincronizările, e bine de ales varianta cea mai bună.

La intersecţia amintită în titlu, am avut primul incident rutier din viaţa mea de şofer. Mergeam normal dinspre Bucureşti spre Focşani, dar ca pe orice drum European ai mai mereu în faţă câte o maşină. Până atunci nu m-am gândit că la o viteză constantă, cel din faţa ta poate opri brusc şi pe nepusă masă după ce îţi face niste flashuri să te dai pe prima bandă. Ei bine, după depăşirea cu pricina, dinspre Coteşti a  intrat fără prea multe eforturi de asigurare, un moşulică tica tica, cu Dacia lui, în mare “trombă” să cucerească naţionala! Sunt convinsă că aşa fac mulţi acolo, pentru că e greu să prinzi vreun culoar liber, atât timp cât vorbim totuşi despre E85. Evident că cel din faţa mea a evitat să-l facă praf pe moşulici, iar eu la rându-mi am fost luată prin surprindere, manevrele rapide dându-mi soluţia să evit coliziunea frontală şi să mă aleg cu una laterală.

De atunci, de câte ori trec pe acolo, deschid ochii cât cepele, devin de 10 ori mai atentă la orice intersecţie cu drumuri fără prioritate şi da, sunt de acord cu sensurile giratorii în locurile unde se produc multe accidente!

cotestiLa cât mai multe giratorii şi proiecte frumoase pentru o viaţă cât mai frumoasă şi sănătoasă!

2 gânduri despre &8222;Un proiect viabil care poate salva multe vieţi&8221;

  1. sa facem giratorii la iesire din Focsani, la Golesti macar doua, la cotesti 1, la Urchesti 1, la Popesti 2, la Vlahuta – Gugesti 1, la Dumbraveni macar 3, si tot asa
    P.S am dat like din respect pentru opinia dvs, dar sper sa nu se faca. Pentru mine nu ar fi nicio problema, , dar ma gandesc la cei care merg cu auto deseori pe distanta Iasi, Suceava, Chisinau spre Bucuresti !

    • Nu sunt bune prea dese, dar pe ruta Focşani-Bucureşti sunt convinsă că şoferii nu ar fi împotrivă, cu condiţia să se amenajeze şi spaţiul de tranziţie suficient de lung astfel încât să fie timp pentru reducerea vitezei!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s