Puţin îngheţ la festival…

Sunt foarte de acord cu păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor! Toate acestea au rolul păstrării identităţii naţionale, regionale şi locale în contextul globalizării!

„October Fest”, spre exemplu,  este un tradiţional festival al berii, dar nu ne putem compara cu Germania care nu ţine nicidecum oamenii în frig şi fără apă caldă!

Festivaluri întregi în Italia şi Spania care celebrează vinurile şi producţiile agricole, sunt recunoscute pentru festivalurile lor, dar pardon, nu există motive să nu ieşi acolo la vreun pahar de must sau o bătaie cu roşii printre agitaţii taurine,  mai ales că atunci când se întâmplă, este cald şi bine!

Mă întreb dacă banii pentru revelioane şi festivaluri ale vinului mai ţin cont şi de criterii echilibrate social!

DE ce aş prefera ca „manager de urbă” să aloc 800 de mii pentru un festival stabilit, fără să ţin cont de starea meteo, din care mai mult de jumătate să îi cheltui pe artiştii care se fâţâie pe scenă, care oricum se lăfăie în bani,  fără să se ştie că omul simplu,  îngheaţă de frig şi aşteaptă pe Dorel să termine lucrările la “marea termoficare”?

De ce trebuie scoşi liceenii de la şcoală pentru o paradă aşa zis tematică, cu trei ore mai devreme şi lăsaţi să îngheţe în frig undeva, pe un bulevard, doar de dragul concursului şi premierii de către nu ştiu cine de la Holograf sau de dragul unei excursii la Parlament?

Păi da, să arătăm că ne pasă de festivaluri şi tradiţii, de parcă ne plăteşte organizatorul medicamentele pentru răceală, din fonduri locale!

Ţin minte că ultima dată am îngheţat într’o rochiţică pe un ger de ianuarie pentru ultima filmare la Cântarea României! Ulterior, am zis … Uraaaa… bine că s-a terminat cu şarada! ….

M-am înşelat!

Update1: frumoase care alegorice, păpuşi uriaşe mânuite de nu ştiu cine, într`adevăr mai frumos ca niciodată, dar prea trist printre atâtea şantiere neterminate! îmi dau cumva lacrimile, pentru că iubesc Vrancea şi tradiţiile ei, dar câteodată parcă toate sunt luate în bătaie de joc!

Să aşteptăm artificiile şi apa caldă deopotrivă!

Hai noroc!

grapes-wallpaperFoto: serenadevi.wordpress.com

2 gânduri despre &8222;Puţin îngheţ la festival…&8221;

  1. echilibrat articol asa cum de altfel sunt toate ale tale. Faza cu elevii e batjocura. nimeni nu are dreptul sa intrerupa actul de educatie. Daca-i scotea un profesor pentru vreo actiune se gaseau repede motive de cercetare a profesorului !

    • a fost o totala lipsa de organizare oricum! au plecat de la 4, au asteptat 2 ore si jumatate in obor în frig cumplit, pentru a a ajunge in piata, oricum pe intuneric! macar de era o treaba, mai devreme, sa vada tot omu pe unde merge! pentru osanale, totul e perfect, pentru ceva caldura nu sunt bani! anul trecut, pentru un concurs organizat la cinema Balada, ne+au tinut intr’un frig cumplit! etc etc etc… etc… în cortul oficial cica nu sunt probleme cu caldura si nici cu friptura!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s