Naaani, naaani, televiziunea mamii…

Frumos primul legănat de cutremur! Nu ştiam eu de ce dorm aşa de bine! Dacă după acest legănat, nu făceau zgomot uşile şifonierului, aş fi spus că „elefantul” care ţine scoarţa în spinare 🙂 este blând şi ţine locul mamei mele, care mă legăna pe pernă, convingându-mă să adorm!

Din 1977 am prins toate cutremurele!  În anul 1990 au fost chiar două de peste 6 grade, în mai puţin de 24 de ore. 🙂 Faine de studiat! Doamne fereşte să-ţi cadă ceva în cap!

M-am obişnuit cu ele, au început chiar să-mi placă şi stau cuminţică până se termină, mă bucur de acele secunde de legănare, multe secunde (chiar mai multe se resimt la parter, spre deosebire de etaj) şi apoi pariez pe magnitudine!

Ştiind în mare cam cum stă treaba cu fenomenele geografice, nu mă agit atunci când vreun „Nostradamus” ce a avut vreun coşmar într-o noapte începe să-şi descrie previziunile şi nu dau fuga la magazin să îmi fac provizii de bere şi biscuiţi să mă adăpostesc în buncăr de teama sfârşitului lumii, la orice eclipsă de lună sau vizită de cometă :)))

Mereu pariez pe magnitudinea cutremurului şi mai mereu îmi iese!

Dar ca să te convingi că ai câştigat pariul cu intuiţia, verifici sursele oficiale! 🙂

Chiar dacă ştiam că cel mai rapid circulă ştirile pe internet, era aşa de bine şi cald în pat, încât am întins mâna după telecomandă, că şi aşa somnul îmi zburase. Cu un ochi m-am uitat la ceas şi arăta 4.41 a.m., după 2 minute de la cutremur şi cu celălalt ochi aşteptam şi eu ca în filmele americane un „breaking news” sau nu „news alert”, aşa cum de altfel se mai întâmplă ziua şi pe la noi, după ce îşi încep oamenii programul de lucru. Curios! Nicio ştire de ultimă oră! Toată lumea dormea în front, casetele puse de pe la miezul nopţii derulau emisiunile în reluare, iar radio-urile aveau şi ele playlistul pe „house”. HMmmm … şi mai ziceţi voi, aştia la ştirile de dimineaţă, că în fiecare noapte cu Cod Galben aţi găsit porţile primăriilor închise?

Şi am mai aştept eu vreo juma` de oră şi „cea mai persecutată” televiziune din prezent, m-a asigurat că a fost pe fază, doar că i-a mai luat ceva timp să vorbească cu directorul de la Institutul de Fizică a Pământului.  Bravo măi Antena 3 (n.a.: nu vă fac reclamă, doar apreciez când e cazul), că nu m-ai lăsat să adorm înainte să ştiu exact la câte grade m-am legănat! 🙂 De 5,5 grade m-am legănat, pe la 4.37 a.m., să nu uit peste ani şi ani că a fost în noaptea de 6 octombrie, prin anul 2013, „elefantul” scuturându-se pe la 134 kilometri adâncime 🙂

Probabil că sunt mulţi într-o televiziune, de veghe noaptea, pregătind ştirile pentru următoarea zi de lucru! Dacă pentru un fenomen climatic se emit avertizări şi te aştepţi la ele cu reporteri pregătiţi, în cazul unui cutremur, mereu se întâmplă totul pe nepregătite şi iaca aşa, dragi televiziuni, nu aţi fost în stare să daţi ştirea nici măcar pe bandă, până la ora 7 (excepţie Antena 3, repet).

Avem profesionişti doar pentru „tocşouri”… :)))

Aveţi grijă la bulină!

un-nou-cutremur-

10 gânduri despre &8222;Naaani, naaani, televiziunea mamii…&8221;

   • Clar! Creierul îşi face, singur singurel şi extrem de rapid, propriile lui socoteli. La mine îi cam dă cu virgule, dacă nu chiar cu minus. Se simte în ceaţă şi reacţionează în consecinţă. AOLEU! Deh. E mic şi el…

 1. Nu ca le fac reclama sau ca e postul meu preferat, dar primul interviu eu l-am vazut la B1 – erau curios sa stiu daca epicentrul a fost la noi sau la Galati. Bine ca a fost de la noi, ca daca era invers era vai si amar de capul lor.

  • la B1 la ora 4.41 nu era niciun interviu, imi place si mie postul TV 🙂 Asemenea „legănat” nu are unde să aibă epicentrul, decât în Vrancea! 🙂 „Legănatul de Galaţi” a apărut subit şi nu e deloc firesc!

 2. eu pentru ca eram de serviciu in pozitie bipeda l-am apreciat singur de peste 5 grade si nu m-a interesat ce zic televiziunile 😀 !

  • la parter nu trebuie sa te sperii! te poti adaposti sub o masa trainica eventual sau sub toc de usa, chiar daca leganatul dureaza mai mult, e mult mai periculos sa iesi afara, decat sa stai calma! asculta specialista! 🙂 😛 multi au murit iesind afara, cazându-le ulterior caramizile in cap! In concluzie: e periculos dupa cutremur, nu in timpul lui!

   • Da stiu, multumesc 🙂
    Nici nu aveam de gand sa ies, nu am unde sa ma duc pt ca strazile sunt inguste si vorba ta oricand se poate prabusi ceva de sus 🙂

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s