Leşinuri la moaşte…

Din câte mi-amintesc bine, singurele cozi cât de cât civilizate erau cele de la lapte (pentru că era prea puţin), când îşi aşezau oamenii sticlele la rând cu noaptea în cap; cele de la butelii, când te duceai cu bonul de ordine eliberat de administrator, nu mai repede de o lună şi, cred,  cele de la pâine, că şi aşa erau pe cartelă şi nu aveai voie mai multă pâine decât ţi se cuvenea. În rest, te sufocai precum puii de găină crescuţi acum în crescătorii.

chickensDin păcate am rămas, şi acum după 23 de ani, cu vechile metehne, să ne îngrămădim să prindem „o bucăţică de carne, o portocală etc” înaintea celuilalt. Fix ca în proverbul „la pomană  înainte, la război înapoi”. De ce nu s’or fi îngrămădind şi la protestele pentru viitorul generaţiilor sau pentru faptul că pensia unui om de rând (şi nu de torţionar) este în medie 350 de lei? Propun ca de fiecare dată, toate moaştele să se aducă în faţa sediului Guvernului, aşa poate observă şi guvernanţii unde a ajuns populaţia cu măsurile lor.

Şi iată că, an de an, evlavioşii îngroaşă rândurile la Cuvioasa Parascheva, în speranţa că poate se vor vindeca de toate cele şi Dumnezeu îşi va arăta din nou faţa spre noi. Nu mai contează că pastilele de inimă au rămas prin sertar (Dumnezeu nu te omoară, te face mai puternic) iar Sfânta te ajută să răzbeşti, eventual să ajungă ambulanţa mai repede.

lumeeePeste toate acestea, biserica a încasat sute de mii de euro din aceste pelerinaje şi doar a încasat (pardon, a construit alte biserici). A uitat să investească într-un sistem civilizat de stat la coadă, pe un singur rând. NU e suficient să lungeşti numărul de zile de pelerinaj, dacă românul este obişnuit să se îmbulzească, ajută-l TU, organizatorule, indiferent cine eşti. Sau poate după opiniile bisericii, pelerinajul se consideră a fi o cale de atingere a stării spirituale sufleteşti prin biciuirea fizicului şi prin penitenţele îmbulzelii.

Mai avem de aşteptat vreo două milenii până când vom învăţa doar să ne aşezăm în ordinea sosirii şi să ne aşteptăm rândul cu calm, indiferent unde ne-am afla!

Pentru o doză de leşinuri, click AICI

Coada civilizată asta este:

coada_10676400Doamne ajută!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s