Omagiu. Se împlinesc 145 de ani de la naştere.

Anul acesta se împlinesc 145 de ani de la naşterea savantului Simion Mehedinţi, academician, geograf, geopolitician, pedagog creştin, filosof etc., a cărei valoare complexă nu poate fi transpusă în câteva adjective.

Ne mândrim cu faptul că este vrâncean, născut la Soveja şi de aceea, manifestarea <Zilelele „Simion Mehedinţi” > a devenit tradiţională, ajungând anul acesta la cea de-a XXII-a ediţie.

Iată că timp de 22 de ani, domnul prof.dr. Costică Neagu, sprijinit de prieteni, a reuşit să păstreze continuitatea manifestării şi să o dedice savantului sub forma unor activităţi complexe, timp de o săptămână, în luna octombrie. Mai mult de atât, a reuşit să adune într-o colecţie impresionantă viaţa şi opera savantului în ediţii tipărite, să ne invite să participăm de fiecare dată la lansări de carte şi să ne ofere onoarea să ascultăm prelegerile minunate ale invitaţilor, cu un puternic caracter interdisciplinar şi o idee unică: SIMION MEHEDINŢI.

La manifestările de anul acesta ce se vor desfăşura în perioada 21-27 octombrie, şcolile  partenere şi nu numai, vor organiza activităţi de cunoaştere a savantului prin implicarea elevilor, iar sâmbătă, 26 octombrie 2013, orele 10.00, la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” va avea loc sesiunea de comunicări ştiinţifice, deschisă cu o serie de alocuţiuni şi lansare de cărţi şi publicaţii, conform programului (vezi foto).

Duminică, 27 octombrie 2013, invitaţii vor fi în pelerinaj la mormântul savantului din Soveja şi vor participa la un Parastas întru  pomenirea lui S. Mehedinţi la împlinirea a 145 de ani de la naştere.

Dragi geografi, dragi profesori, dragi curioşi! Uşile manifestării sunt deschise! Consideraţi acest text ca fiind invitaţie oficială!

 P.S. despre surprize nu v-am spus! 😉

 Detaliile se mai pot urmări şi pe afişul manifestării!

S.Mehedinti

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s