Stresul de Dorel, la mine-n cartier!

Aşa cum ştiţi deja, lucrările la „marea termoficare” au început de prin iunie-iulie. La mine în cartier, ca şi în multe alte locuri din oraş au apărut nişte şanţuri de toată frumuseţea. Nimic de zis. De undeva trebuia început. În serialul „Dorel şi marea termoficare” (a se vedea pe blog categoria „ma deranjeaza”) aţi aflat despre boacănele diverse făcute. A rupt cablurile de mare tensiune (apropos astăzi am aflat şi cine e autorul, dar nu a spus cum îl cheamă pentru că i se împleticea limba), a spart câte o ţeavă de apă rece, pentru că, după cum spunea tot el, au fost făcute de mântuială, a blocat intrări şi ieşiri lăsând cupa excavatorului în drum, în timp ce-şi lua pauza de masă, a uitat să calculeze punctul de greutate a basculantei cu pământ şi s-a răsturnat cu totul în plin drum şi tot aşa. Dorel este legendar!

Fotografie0143Astăzi, Dorel cu chiu cu vai a ajuns cu săpăturile aproape de intrarea în blocul meu. Greu tare! Spre seară, chipurile aşteptând maşina cu pământ (care evident nu a mai venit), am avut timp să stau mai mult de vorbă cu cei 5 Dorei aşezaţi frumos pe cupa excavatorului.

P1050427 P1050428Ca niciodată, Dorel şi ajutoarele lui erau puşi pe explicaţii amuzante. Dar din toată conversaţia am înţeles că nu e numai vina lor. Evident este vina managementului prost şi a neconcordanţei respectării multor reguli, care la români nu se află incluse în fişele postului.

P1050440Apă caldă şi căldură nu am pentru că cei de la Punctul Termic nu au terminat racordarea şi lucrările de modernizare. Mă deplasez şi aflu de la un „brigadier” aflat prin zonă că de fapt au început lucrările în septembrie şi au avut termen (deja depăşit) doar o lună şi jumătate. Dorel trebuia să termine programul la orele 18.00, dar la orele 17.30, unul singur mai punea nişte tablă pe acoperiş.

P1050430 P1050432Ce-i drept, instalaţia nouă arată fain, dar racordurile nu se ştie când se vor finaliza. Oricum, şanţurile mă înconjoară şi cale de intrare şi ieşire nu mai e.

Dorel mi-a mai dezvăluit un secret. Săpând pe lângă bloc a descoperit eroarea arhitecturii… că o fi vina arhitectului sau nu, nu mă pricep, dar chestia e că, timp de 20 de ani am fost alimentată cu apă potabilă printr-o ţeavă în care se scurg direct şi fără noimă din altă ţeavă, apele uzate ce ar trebui să ducă în canalizare.

P1050436Fain nu?

Dorel, cel stabil la mine în cartier, căruia îi place să mănânce nuci, a încercat să mă mituiască cu un pumn de nuci să nu-l mai dau la ziar. Am primit bucuroasă nucile, pentru că nu am mai apucat niciuna din cauza lui, dar nu i-am promis în schimb, decât o mare tavă de prăjituri de casă de la pizzeria Arizona, dacă termină lucrările mai repede de o săptămână, să pot şi eu să scap de stresul care mă macină de 4 luni.

dorelprajituri1 prajituri3https://www.youtube.com/watch?v=ue-kGofy4mQ

4 gânduri despre &8222;Stresul de Dorel, la mine-n cartier!&8221;

  1. aspect de gigolo are acest Dorel ! la mine-s niste Dorei asa de amarati ca nici nu-ti vine sa te uiti la ei !

  2. In ceea ce-l priveste pe „Dorel”, mie nu-mi este clar, cine este, deoarece, in opinia mea, „Dorel” se gaseste „de ambele parti ale baricadei”. Acest „Dorel” ar putea fi „omul de tip nou” de care vorbea Ceausescu in cuvantarile sale. Nu pot sa nu remarc faptul ca prajiturile arata foarte bine, dar avand in vedere inclinatia artistica a d-nei Alexandra Tataru, ar putea fi butaforie.

    • Dorel este peste tot! mă mir ca nu ştiţi cine este „Dorel”. CA să vă lămuriţi, găsiţi tot serialul Dorel la categoria „Mă deranjează”. În alte ordine de idei, chiar dacă am înclinaţii artistice, prăjituri de casă nu stiu să fac, dar mă ajută prietena mea de la pizzeria Arizona care e super pricepută!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s