Jaf rămas nepedepsit!

Da! Am văzut cu ochiul liber cum se taie pădurile României fără pic de jenă şi fără să se ţină seama de aşa zisa „dezvoltare durabilă”, concept omniprezent în toate Agendele, cel puţin de la numărul 21 încoace, la toate conferinţele de protecţie a mediului şi aşa mai departe! Nu are rost să vă explic că se organizează fel de fel de conferinţe, anual, împotriva poluării, a schimbărilor climatice, a conservării fondului forestier şi a biodiversităţii pentru asigurarea viitorului şi a generaţiilor viitoare! Ca să ce?

Ca o mână de mafioţi lacomi, nesătui în a acumula averi pe seama pădurilor şi fără pic de conştiinţă în protecţia mediului, a mamei Terra, care săraca de ea, nici eu nu mai ştiu cum mai suportă atâţia nesimţiti burtoşi, să devasteze tot ce e mai verde şi mai frumos şi dătător de oxigen, pentru bunăstarea tuturor loazelor moştenitoare, în a sta în caselor lor cu etaj şi dotate cu independenţă energetică.

Mi-e silă să văd la televizor cum se aruncă sute de mii de euro pe case de doi lei şi terenuri, chiar şi în judeţe neîmpădurite şi pe afaceri aşa zise cu păduri! Romsilva sau ocoale? Ministere sau păduri? Pardon! Aşa am ajuns, mai rău faţă de începuturile secolului XX, când aşa zisele societăţi anonime forestiere devastau pădurile Vrancei şi ale României şi abia cu chiu cu vai, au fost reconstituite în anii `70. Faceţi măi afaceri cu păduri în continuare! Devastaţi domnilor tot, că doar devastaţi şi viitorul copiilor voştri, chiar dacă le-aţi umplut deja buzunarele! Credeţi că dezastrele când lovesc, se uită la buzunarele cuiva? Dacă tot v-aţi apucat de tocat aurul verde, măcar plantaţi la loc ce aţi devastat! Ah… şi aveţi grijă să fie specii cu valoare economică mare!

 Să nu vă mai mire că trebuie să acoperiţi pagubele făcute de inundaţii şi viituri! Acoperiţi-le! Voi aştia care încalcaţi legea şi acoperiţi nereguli cu frunze şi cu pixuri colorate, sunteţi vinovaţi pentru toate dezastrele naturale şi pentru urâţirea frumoasei Românii!

Imagine

P.S. Un documentar de excepţie am văzut astă seară la ProtV, la România Te iubesc! “Marea defrişare”!

si o melodie

3 gânduri despre &8222;Jaf rămas nepedepsit!&8221;

  1. Sunt solidar cu strigatul tau ce dezaproba samavolniciile petrecute in padurile din muntii nostri. De multe ori am vrut sa scriu ceva pe aceasta tema, am zeci de exemple, cazuri concrete, imagini, dar dezarmez numai la gandul ca este o expunere de fapte in van. Vorba aia, daca nici o emisiune in prime-time, cum e „Romania, Te Iubesc” nu are impact in constiintele blazate ale romanilor, daramite niste biete pledoarii din media alternativa…

    • DA! mult timp am vazut, am tacut si am mers mai departe! Dar, chiar daca avem impresia ca nu ne aude nimeni, in textele noastre mai bune sau mai rele, mai scurte sau lungi, macar totusi am zis, am facut ceva! Daca ni se mai ia si speranta cu ce mai ramanem? 😦

    • si inca o chestie! 🙂 ieri s-a lansat un alt episod din seria documentarelor despre Romania! atat de frumos realizate si atat de frumos vorbeste Charles despre noi, incat iti vine sa-l iei in telegutza si sa-l plimbi prin locurile in care romanul isi bate joc la propriu de propria tara!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s