Ierarhia medievală versus ierarhie româno-europeană

“Cuibul de vulturi” de pe Culmea Pleşului, deasupra râului Neamţ şi în stânga oraşului Tg. Neamţ se numeşte Cetatea Neamţului, construită la sfârşitul secolului al XVI-lea de către Petru I, reprezintă una dintre cetăţile medievale ale României, inclusă în circuitul turistic. Lucrările de consolidare a zidurilor au fost efectuate în anul 1992, în cadrul programului UNESCO de restaurare şi de renovare a monumentelor istorice.

 P1050777

NU vreau să insist pe descrierea cetăţii, ci am făcut doar o introducere pentru cititorii care nu ştiu ce este Cetatea Neamţului.

Ideea principală este că acolo am găsit multe dovezi medievale care m-au dus, fără să vreau, cu gândul la diverse comparaţii cu perioada contemporană.

Mi-am dat seama că nu am depăşit prea mult acea perioadă, ci s-a schimbat doar nuanţa prin care “oastea cea mare” era dominată de foarte mulţi “mulgători”, capi, şefi şi “şefuleţi”, într-o ierarhie izbitor de asemănătoare cu cea din România europeană.

Am încercat să realizez una sumară, care poate fi completată mai mult spre partea superioară pentru că mai sunt o mulţime de secretari de stat şi la sfat, directori şi directoraşi numiţi, fără noimă şi mulţi alţi “gândaci şi şobolani”. Dacă nu seamănă, puteţi reface voi ierarhia, dar fondul tot acela va rămâne! 😉

ierarhie2 ierarhie

2 gânduri despre &8222;Ierarhia medievală versus ierarhie româno-europeană&8221;

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s