“Japonia Nordică” se mută la Focşani!

Mai ţineţi minte postările mele despre Japonia? Cât de impresionată am fost de ţara asta şi cât de perfectă poate fi? Am şters acele postări din diverse motive, dar credeţi-mă pe cuvânt că ţara asta, dacă aş putea să locuiesc în ea, mi s-ar potrivi mănuşă. Şi voi, dacă veţi avea posibilitatea să cunoaşteţi măcar o particică, oricât de puţin din ea, vă recomand din tot sufletul să o cunoaşteţi.

Un prim pas spre asta este cunoaşterea unei informaţii, unei recomandări sau chiar o fotografie! Dacă ale mele nu v-au convins, aveţi ocazia să cunoaşteţi un mare artist al Japoniei, chiar în oraşul Focşani, la o aruncătură de băţ de blocul vostru care vă va demonstra că puteţi să vă faceţi o idee despre Japonia de Nord, doar uitându-vă la 100 de fotografii.

Cine vine la noi? Hashimoto Yoshinori.

Hashimoto-YoshinoriCunoscut promotor al schimburilor interculturale româno-japoneze, Hashimoto Yoshinori s-a născut în anul 1941 în Prefectura Akita, iar după absolvirea Facultăţii de Fotografie, îşi deschide în anul 1964 propriul atelier.

Prima colaborare cu România a avut-o în anul 1977, cu ocazia unei vizite a vestitei Ana Aslan în Japonia. Au urmat numeroase colaborări cu Ambasada României în Japonia, iar după 1991, artistul îşi cumpără teren în România unde îşi dezvoltă propria companie. Din anul 2003, Hashimoto Yoshinori pune bazele în România a Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze ce are ca scop promovarea schimburilor interculturale Româno- Japoneze. Treptat, s-a ataşat de locuri, a început să facă afaceri, să investească dar şi să câştige datorită muncii asidue de peste 30 de ani.

Numai mâine nu-i poimâine şi joi, 21 noiembrie 2013, la ora 17.00, Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuţă” Focşani va găzdui vernisajul expoziţiei de fotografie japoneză semnată de artistul Hashimoto Yoshinori. Sub genericul „O altă Japonie: Japonia de Nord“, expoziţia cuprinde peste 100 de fotografii realizate în mica zonă Yurihonjō a Japoniei de Nord, în anii ’70 ai secolului trecut, dar şi fotografii realizate în perioada 2008 – 2011, arătând Japonia contemporană, natura, oamenii cu obiceiurile și munca lor (furusato – locurile natale).

japan2-600x400Ce aţi văzut postat de mine a fost doar din jumătatea central-sudică a Japoniei, sper că v-a plăcut şi veţi fi tentaţi să vedeţi şi imaginile unui artist… şi… cine ştie, poate voi face şi eu o expoziţie mai amplă 🙂

Până atunci însă, abia aştept să văd şi eu, atât marele artist, cât şi expoziţia comparativă din Japonia nordică, pe care sper să o cunosc în călătoriile mele viitoare.

Publicul iubitor de frumos va putea admira lucrările artistului fotograf japonez Hashimoto Yoshinori până la data de 16 decembrie 2013. Manifestarea se desfăşoară în cadrul parteneriatului dintre Asociaţia Culturală Româno-Japoneză și Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuță” Focșani.

Intrarea este liberă.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s