„Fumează tot pachetul până îţi crapă plămânii”!

M-am intristat! 😦 Mass Media, Social Media, MasMedia, AntiMedia, ProMedia – ce tip de media o fi – este oricum total paralelă cu promovarea ce nu priveşte propriul interes! Probabil că veţi spune că nu am participat la suficiente acţiuni de gen sau că aş fi prea conservatoare. Critici şi argumente pro şi contra se vor aduce repede.

Conferinţele legate de media sunt super! Chiar am participat şi ştiu că ai multe de învăţat de la oameni care au fost în etapa în care te afli acum, mai pe la început, mai fără bani, mai fără nicio idée despre meniul propriului blog sau despre ce subiecte s-ar putea aborda!

Sunt total de acord şi, chiar eu însămi mă aflu la început şi vreau să învăţ de la cei care au ceva de spus în domeniu! Îi ascult, chiar dacă pe anumite nişe mă cred mai deşteaptă, chiar dacă unii sunt mult mai mici decât mine, dar totuşi pe acel segment nu am cum să-i depăşesc şi accept asta! Deci, nu am de ce să fiu invidioasă! Dimpotrivă!

Mă bucur să văd oameni implicaţi, care transmit informaţie şi, dacă se mai şi ţine cont de ea, putem poate să inducem idei către preocupări frumoase tuturor celor care pierd vremea ascultând manele, jucându-se pe aplicaţii inutile pe facebook sau alte reţele de socializare etc.

Acestea fiind zise şi revenind la prima afirmaţie din text, mă întristează să observ că idea de promovare şi obţinere de vizualizări şi like-uri ne preocupă atât de tare încât, nu mai ţinem cont că ne adresăm pe o reţea de socializare şi minorilor, celor cărora le transmitem informaţia “de bine”, celor cărora li se adresează campanii întregi din banii publici sau a ONG urilor de: AntiDRog, Antisuicid, “Anti-băgat spaima în societate”!

De ce să facem conferinţe cu ţigara în gură dacă fumatul dăunează grav sănătăţii? Că suntem nonconformişti şi contează ideea noastră de NUME – BRAND? Şi dacă tot am făcut o greşeală să nu ne autocenzurăm, de ce să mai postăm şi poze tot cu ţigara în gură? Este echivalentă acţiunea cu educaţia din familie, când unul din părinţi construieşte o zi întreagă şi vine celălalt şi distruge seara?!
Mama către fiu: – dragul mamei nu e bine să bagi acul în venă pentru că drogurile înseamnă moarte! ; Fiul către mamă: – da mamă, ai dreptate, promit să nu mai fac!; Vine tatăl, puţin confuz de pe la serviciu: – bagă fiule două ace, nu unul, că şi aşa nu ai să ai niciun viitor!”. Exemplul este un pamflet, dar nu m-aş mira să aibă legătură cu realitatea!

În altă ordine de idei, profesorii organizează la şcoală tot felul de activităţi care să-i determine pe copii să nu o ia pe căi greşite, dar din păcate mass media şi alte entităţi cu impact, promovează imagini, articole de presă sau personaje fără niciun pic de respect pentru munca celor care vor să construiască bunul simţ al noii generaţii!

Să creem modele, dacă tot vrem să promovăm! Să participăm la educaţia noii generaţii şi nu la promovarea unui nume, déjà branduit, fie el cu sau fără silicoane, cu sau fără ţigară – n gură!

Să promovăm o idee bună a omului deştept, nu neapărat să facem virală orice imagine a lui! Parafrazând însă: “Decizia este mereu a voastră”! 

Andrei GheorgheFoto: Andrei Gheorghe, postat în MasMedia

11 logoP.S. Dacă nu aţi înţeles nimic şi aveţi nevoie de subtitrare, daţi un buzz! încerc să va răspund sau să vă explic 😛

6 gânduri despre &8222;„Fumează tot pachetul până îţi crapă plămânii”!&8221;

  1. e corect ceea ce spui , dar e un cerc vicios. Chiar si doctorul care-ti spune sa nu fumezi – fumeaza 😀 Cred ca e bine sa fie descrise efectele negative, dar macar in cadrul desfasurarii unei campanii antifumat de ex sa nu vedem participantii in pauza la o tigara !

  2. Culmea e ca Andrei Gheorghe nu a fumat un pachet intreg (am fost acolo si am vazut cu ochii mei). Poate daca ai fi asistat la conferinta si nu ai fi analizat evenimentul „pe secvente” ai fi priceput totul.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s