De Crăciun, ghici ce am citit!

Nu mă laud că citesc. Dar mi-ar plăcea să citesc mai mult  decât o fac de obicei! De fapt, cred că în sinea mea aştept mereu câte un lung şir de zile libere, de sărbătoare, care să mă lase să citesc şi altceva decât cele obligatorii. Mult  timp liber şi ceva linişte, care să-mi dea răgazul să mă relaxez cu ceva frumos de citit şi, trebuie să recunosc, că am rămas în urmă cu ele. Mai am câteva în aşteptare şi mi-aş dori să fac într-un fel să mi-ajungă cele 24 de ore pentru tot ce-mi place!

Am citit o carte interesantă, peste 50% ruptă parcă din vremurile pe care eu însămi le-am trăit, un roman autobiografic împărţit în două jumătăţi. O jumătate din viaţa Ei (Alina Nedelea) trăită în comunism şi cealaltă jumătate trăită în perioada de tranziţie democratică.

Vremuri care, oricine le- ar fi trăit  în cele două jumătăţi temporale  şi care nu a avut familia favorizată de partid, le poate regăsi prin propria viaţă în acele rânduri. Un roman scris cu umor, de parcă foamea şi frigul ar fi fost rupte din desenele animate de duminică, din „doamna şi vagabondul” eventual,  de 5 sau 10 minute; un roman ce descrie drama unui copil care se credea al unei familii, dar de fapt era al altcuiva, un roman a liceenei îndrăgostite fără educaţie sexuală timpurie sau a viitoarei studente obligate să trăiască continuu crize financiare sau dependenţe. Un roman al românului care nu se poate regăsi în ţara sa, dar care cu multe sacrificii găseşte succesul într-o altă ţară.

Vă recomand cu căldură „Şoseaua căţelu nr.42 ” de Alina Nedelea, publicat la Editura ALLfa în 2012 şi veţi descoperi ceea ce alţii au trăit odată cu voi sau înaintea voastră!

soseaua-catelu-42_1_fullsize

P.S. romanul l-am primit  de la Vali Crintea, ce l-a primit la rândul său de la kooperativa.ro. M-aş bucura să aflu cui dau această carte spre citire?

8 gânduri despre &8222;De Crăciun, ghici ce am citit!&8221;

  1. Buuun, graţie ţie, am ce citi! Pare o lectură plăcută şi interesantă, am scotocit tot netul, am găsit primele 30 de pagini! Restul, îmi voi face cadou, va fi prima carte cumpărată în 2014! Mulţumesc mult de recomandare!

  2. […] Alina Nedelea, 2012, Şoseaua căţelu 42, Editura AllFa – este din categoria “cartea călătoare”; am primit-o de la Vali şi trebuie să o dau mai departe. Dacă vă place romanul frumos al unei actriţe ce îşi descrie cu umor, drama personală, trăită aproape jumătate în comunism şi alţi câţiva ani de sacrificiu după aceea, daţi un semn cu adresă să o pun la curier; […]

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s