Fiţi lorzi în ţara voastră!

În ultimele zile, britanicii au adoptat o atitudine cam xenofobă. Au tot vorbit aşa de teama de a nu fi sufocaţi de români şi bulgari, mai ales după 1 ianuarie 2014, în privinţa drepturilor pe piaţa britanică a muncii, confundată frecvent cu libera circulaţie a persoanelor; despre frica de a nu le invada teritoriul mai mult decât este necesar şi de a nu le bulversa sistemul asigurărilor sociale mai mult decât este deja bulversat.

Efectul de bumerang?

Oare o fi această frică percepută ca fiind efectul aborigen de bumerang, de reîntoarcere a păcatelor pe care tot ei, ca şi colonialişti, le-au făcut în trecut?

Continuarea AICI

4 gânduri despre &8222;Fiţi lorzi în ţara voastră!&8221;

  1. Prima ţeapă de acest gen şi-au luat-o deja francezii care, în ciuda unui naţionalism deşănţat promovat anterior s-au trezit peste noapte cu o naţională de fotbal în care nu era prezent niciun alb. Englezii vor acum să sufle şi-n iaurt. Chipurile. Fiindcă adevărul e altul. E an electoral şi pe vreme de criză dă bine orice poziţie care, sanchi !, vine în sprijinul şi spre protecţia populaţiei „băştinaşe”.

  2. Deocamdată le-am dat cu tifla și nu a fost nici o „invazie”. Poate că ar trebui să ne invite să-i ajutăm în economie și agricultură. Că ei nu se prea înghesuie la orice muncă.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s