Gânduri de început de an

Sper ca v-au priit sărbătorile, că aţi făcut curăţenie în gândurile rele şi în propria listă de nevoi sau priorităţi şi, cu gândul că în noul an pornim cu toţii către lumină, optimism şi respect reciproc, să purcedem către noi cărări şi formări de opinie!
Am stat cam în „umbră” în această săptămână cu impresiile pe acest blog. Am rămas în urmă cu concursurile în care mai speram că voi câştiga şi eu ceva, că de datorii la bancă sunt sătulă, dar se pare că mai am ceva de aşteptat că deh! Cică e mult mai uşor cu oamenii, decât să câştigi bani sau premii cu aşa concurenţă mare! Vorba românului, speranţa moare ultima!
Eu, totuşi, sunt mulţumită că am câştigat o „gaşcă” de prieteni, fie ei şi virtuali, care mi-au spus o vorbă bună, m-au încurajat să merg mai departe şi asta o consider cea mai mare realizare, mai multe decât orice premiu la vreun concurs de advertoriale şi, mai ales, pentru faptul că am învăţat că spargerea barierii comunicării şi a propriului EU, devine chintesenţa supravieţuirii într-o lume meschină.
Am încercat să fiu atentă la ce se mai întâmplă, fie la sfârşit de an, fie la început de an şi mi-a fost clar că fiecare a făcut ce a ştiut mai bine. Unii s-au distrat, alţii şi-au plâns de milă, unii s-au luptat cu viaţa, alţii au încercat să salveze vieţi, unora le-a stat mâncarea în gât, iar altora nu le-a tihnit odihna de grija altuia, unii au iubit, alţii s-au despărţit… etcetera, în concluzie, fiecare ce a ştiut!
La început de an, mi-aş dori să fim mai buni, mai respectuoşi, să folosim mai puţine jigniri şi să fim conştienţi că a jigni nu este soluţia rezolvării problemelor, ci comunicarea este cheia deschiderii misterelor! MI-aş dori să văd că, cel puţin public, indiferent de nivel, se va folosi un limbaj mai stăpânit şi NU condus de ură sau forţa primului impuls. Fie ca asta să se întâmple atât la cei mici, în formare, cât şi la cei mari, trecuţi de vârsta pubertăţii!
codrinstefanescuSursa Foto: pagina personala de Facebook a d-lui (Aşa limbaj, NU!)

Una dintre cărţile de dezvoltare personală pe care aş putea să o recomand şi care v-ar putea „suci” gândurile în direcţia pozitivă, nu numai într-un domeniu, ci chiar în toate situaţiile, este o publicaţie a Editurii Curtea Veche, scrisă de DAvid J. Schwartz.

puterea ganduluiSă ne gândim mai degrabă la fiecare suflet în parte şi, vorba unui prieten, haideţi să începem noul an cu ceva pozitivism!

Să ne fie mai bine!

10 gânduri despre &8222;Gânduri de început de an&8221;

  • imi place sa cred ca am ajuns sa ating acea etapa! desi este foarte greu să te lupti cu tot felul de conceptii! la multi ani Vali! Iti multumesc pentru anul ce a trecut si la cat mai multe ganduri bune!

 1. Faci gropiţeeee … Mişto asta ! 😛
  Aşteaptă niţel să dea frigul, să vină primele facturi 2014 şi apoi mai discutăm niţel despre optimism, atitudini pozitive şi porniri către lumină.
  be) faţa lu’ ăla mi-a stricat ziua. Textul nu l-am citit că ştii că stau cu tensiunea pe medicaţie permanentă.

  • facturile la lumina ma lasa rece, dar nu in intuneric! sper doar sa scap de BCR, care este lunar, mai mare decat facturile insumate pe 25 de ani. Asta nu ma impiedica sa fiu optimista 🙂

   • N-am ce să-ţi fac, sunt inginer de profesie aşa că, ori de câte ori am ocazia mă apun rapid de calcule. Facturile mele lunare totalizează aproximativ 1.000 de lei. Să spunem că tu le ai pe sfert fiindcă eu sunt un risipitor ignorant căruia nu-i pasă de efectele încălzirii globale. Deci 250. Ori doiş’pe, egal 3.000 pe an. Ori 25 de ani, egal 75.000 de lei. Asta înseamnă că rata ta la BCR e 16.500 euro pe lună ? 😯 Ce ţi-ai cumpărat fată ? Penthouse pe Marte şi OZN de lux cu scaune de piele şi oglinzi încălzite ?

   • 😀 ei nici chiar cat ai calculat tu! sunt nevoita sa ma dau invinsa la aritmetica si sa raspund cu un alt calcul, ponderat… sa zicem ca 14 la suta din valoarea calculului tau! 🙂

   • Ţi-ai luat casă. Plăteşti la ea douăj’ şi cinci de ani. Înainte de 89 ai fi primit-o gratis. Vezi de ce era mai bine în comunism ? 😆

   • nici macar casa nu mi-am luat! banii s.au investit, in afacerea optimista care nu are cum sa fie daca nu ai cumva idee de vreo fabrica de perii! perii cu peri, umede care curata haine preamarite! 😉

   • Ufff… N-am niciun fel de idee în sensul ăsta. Mă ştiu doar pe mine care sunt cea mai mare fabrică de scame de pe faţa pământului. Atât.

 2. Salut întotdeauna gândirea optimistă și îndemnul la un limbaj decent!
  Cât despre partea materială, nu pot decât să deplâng gestul de a te împrumuta de la bancheri și a contribui astfel la întreținerea unei pături de profitori.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s