Profii… Unii sau alţii…

Am tăcut aceste zile pentru că s-au întâmplat multe lucruri care m-au dezgustat şi chiar îmi propusesem ca anul acesta să uit de cei care se hrănesc cu tot ce mişcă, cu cei care mânâncă de viu un om care vrea să facă ceva, cât de minor, cu cei care atacă orice fără să ştie despre ce este vorba, dar fac din clevetire un mod de trai! Gânduri bune v-am urat şi aşa mi-aş dori şi eu să avem toţi anii!

Au circulat diverse materiale şi postări despre acea învăţătoare care a pretins bani pentru cadouri! Postări, care mai de care mai acuzatoare şi generaliste la adresa profesorilor! Am încercat să intervin cumva şi să aduc în discuţie care este linia de demarcaţie dintre mită şi un cadou nesemnificativ, efectiv necondiţionat, din dragoste pentru profesor, într-o zi oarecare. NU vă pot spune câte polemici există şi câţi atoateştiutori îşi dau cu părerea fără să ştie şi să aibă habar de  fapt, ce înseamnă să fii profesor: Radu Herjeu preluat de numeroşi bloggeri, Stefan Vlaston, SAbina Nicolau şi alţi câţi or mai fi…plus toţi comentatorii de la acele articole.

Nimic nu o scuză pe acea doamnă, iar fenomenul nejustificat de urât l-am observat şi eu deseori, l-am adus în discuţii atât cu părinţii, cât şi cu o parte dintre colegi,  pe unde s-a putut, însă am observat că nu pot schimba eu, ceva ce ţine de schimbarea fiecăruia!

Eu nu pot permite generalizarea si acuzele aduse tuturor profesorilor, de aceea am găsit un articol foarte frumos, pe care nici eu nu l-as fi putut scrie şi, de altfel, chiar aş fi fost acuzată de subiectivism.

Singurul articol în favoarea profesorilor găsit de mine este AICI.

Am mai gasit unul si AICI

si inca unul obiectiv AICI

Dascălii trebuie şi merită să fie motivaţi, recredibilizaţi şi responsabilizaţi, nu demonizaţi. Într-adevăr, unii sunt mediocri şi uşor de cumpărat. Dar câţi nu sfinţesc locul? Din păcate, meseria nu mai este atractivă pentru tinerii absolvenţi, care, din cauza salariilor mici de cele mai multe ori, preferă să se îndrepte spre alte domenii, mai bănoase. Mai mult, totul este politizat, iar şansele de promovare pe bază de merit sunt aproape nule.

Citeste mai mult AICI: adev.ro/mzjpw3

6 gânduri despre &8222;Profii… Unii sau alţii…&8221;

  1. Mici atentii au fost, sunt si vor fi la romani – problema este ca ele nu mai reprezinta o forma de multumire, ci o conditie pentru a obtine notele dorite (indiferent de cata carte stii).

    Acest caz demonstreaza inca o data ca cel mai mare hot din Romania ramane tot statul. Profesoara respectiva trebuia data afara pe loc din invatamant, fara drept de contestatie in justitie.

  2. Nu sunt de acord in totalitate cu domnul Lucian Mandruta.Un profesor bun nu va fi niciodata urat de un elev.Fie el cea mai mare loaza.Un profesor bun stie sa se faca respectat si placut de orice elev.Si spun asta din experienta proprie.Iti dau un singur exemplu.Profesorul meu de istorie, Marius Comsa, este un om extraordinar.Iti spun, pe omul asta nu il injura nici aia pe care i-a lasat corigenti.Are capacitatea aceea extraordinara de a se face placut.

    • trebuie sa luam in considerare si faptul ca unii sunt mai certati cu bunul simt! o parere generala, da, de acord, dar stiu sigur ca un profesor, oricat de iubit ar fi, tot se mai gaseste o minoritate care sa conteste, prin uratenia sufleteasca, ca papa e mai papa, si profu e dobitoc!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s