Soarele şi cerul Covurluiului

Deseori, în sezonul rece, peste Moldova domneşte ceaţa, doar dacă nu dă peste ea o iarnă soră cu gerul siberian şi nămeţi nord-americane.

Urâte îmi sunt şi ceţurile, şi iernile cu toate manifestările ei!

Şi dacă în America de Nord domneşte „gerul Bobotezei”, iar în partea cealaltă (opusă) a lumii, domneşte blândeţea iernii, ]n Australia valurile de căldură topeşte ţinutul la +48 de grade, personal, de trei zile încoace mă bucur că am vazut Soarele! Oh! DA! Se poate spune, Soare şi în inima mea! De ce nu! Azi rece, mâine caldă, ieri un cumulus, mâine un nimbus! Există cineva ce nu se poate caracteriza precum vremea?

Am profitat de vremea frumoasă de astăzi să mă plimb! Am descoperit un cer frumos şi un apus pe măsură! Şi dacă trendul ultimelor zile ale colegilor mei, a fost cerul cu tot spectrul solar, pus pe seama lui Dumnezeu sau al providenţei, eu îl pun pe seama anotimpului, încărcăturii de vapori de apă, tipului de nor, radiaţiei difuze şi apusului peste câmpul cald al Covurluiului, din care a răsărit grâul!

P.S. ca de obicei, iar m-a prins peisajul doar cu telefonul în buzunar :).

Fotografie0235 Fotografie0236 Fotografie0237 Fotografie0238 Fotografie0239 Fotografie0240 Fotografie0241 Fotografie0242

18 gânduri despre &8222;Soarele şi cerul Covurluiului&8221;

    • da` de unde? tot C3 meu de 2mp 🙂 daca avema aparatul foto pe care mereu il uit acasa, ieseau si mai si, dar ma bucur ca am avut totusi lumina necesara sa surprind radiatia difuza 🙂

  1. Eşti îndrăgostiiiităăăă… Lasă fitilele astea cu cumuluşi, nimbuşi şi alte răsăriri de grâu pentru ăia care nu ştiu să citească printre rânduri. Poate pe ei să reuşeşti să-i bagi în ceaţă, fie ea că-i a Covurluiului sau nu, da’ cu mine, cotoi bătrân, nu-ţi iese ! :mrgreen:

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s