Jurnalul unui fotograf

646x404

Este “jurnalul” lui Emanuel Tânjală , fotoreporterul ce a descoperit arta de a fotografia în vremea copilăriei sale, având norocul să găsească în casă  „o cutiuţă neagră” care făcea clic-clac.

P1060428 P1060433P1060447

Fascinat de meleagurile vrâncene, de Valea Putnei mai ales la Colacu , livezile cu meri, despărţite de garduri cu nuiele şi alte locuri mirifice vrâncene atunci când mergea la bunici, Manu Tânjală s-a îndrăgostit iremediabil de fotografie, de lumina răsăritului sau apusului, de faptul că putea să vorbească prin imagini, pe vremea când nu aveai voie să spui prea multe cuvinte.

Am participat la evenimentul de lansare a cărţii, eveniment organizat de „Ziarul de Vrancea” la cea de-a 17-a aniversare. Un eveniment deosebit de reuşit, sala mică a Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani dovedindu-se neîncăpătoare.

P1060439 P1060456

Am întâlnit acolo oameni dornici de evenimente frumoase, în acelaşi oraş în care rareori se mai întâmplă câte ceva care să te scoată din „triunghiul morţii” aşa cum bine spunea ieri, un coleg de breaslă.

P1060445 P1060453

Chiar dacă acum Emanuel Tânjală trăieşte în S.U.A, nu a uitat niciodată de locurile româneşti şi dacă pentru dumnealui şi mulţi alţii „Vrancea nu va muri niciodată” sau „România este prea mare să o poţi descoperi în întregime”, prin „Jurnalul unui fotograf”  putem descoperi lumea şi fiecare poveste a fotografiei, care cu greu s-a ales din mulţimea de fotografii care aşteaptă la rând probabil, să ne spună povestea în alte volume pline de suflet.Silvia_me

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s