Iată filmul meu de pe facebook cu idioţi!

Iată că facebook cică a împlinit 10 ani, toată ziua de ieri şi de astăzi au fost căpiate de această aniversare. Eu nu ştiu când au trecut cei 10 ani de facebook şi de când au început să fie numărate zilele. Dacă eram mai motivată, poate că dădeam un simplu search sau citeam articolele celor mai harnici, dar pentru că eu mi-am făcut un cont spre finalul anului 2011 şi mi-a mai luat încă vreo jumătate de an să mă lămuresc despre cum funcţionează, nici nu am de ce să aniversez vreun deceniu. Tort aş fi mâncat eu, dar cu ocazia altui eveniment, nu pentru ăştia .

Revenind… ştiu că sunt printre voi şi antiFacebook(işti)… nu mă miră.. şi eu am fost până mi-am făcut cont şi am avut aceeaşi idee. NU caut scuze, dar nu pot afirma că îmi pare rău că mi-am făcut cont. Cea mai tare chestie, care mi-o poate inspira această reţea, este că taie efectiv distanţe, atât în kilometri, cât şi psihologici şi ai toţi oamenii dragi sau toate cunoştinţele,aproape de tine, chiar dacă în realitate nu sunt.

Mai există însă şi riscul să fii invadat de loaze sau lepre sau orice adjectiv v-ar veni în minte repede, în caz de nervozitate! Am mai multe exemple, dar mă rezum la unul „aniversar”! Bine ca există butonul DELETE!

Astăzi, spaţiul reţelei a fost umplut cu filmuleţele utilizatorilor realizate automat de câtre o aplicaţie facebook.  NU am dat click pe ele să înţeleg despre ce poate fi vorba, dar am intuit că este un colaj cu cele mai importante momente imortalizate in fotografii sugestive, sharuite cu prietenii şi poate, de ce nu, unele cu cele mai multe like uri şi vizualizări.

În timp ce unii făceau filmuleţe am fost puţin şocată de tupeului unuia de a-mi invada intimitatea, de a mă soma să-mi motivez identitatea şi spaţiul groenlandez şi cultura acesteia, pe care şi-l revendica ca un cel mai deştept „care este”, cel mai „tare” în chestii virtuale de a nu putut face diferenţa dintre realitate şi ficţiune. La început am crezut că este o glumă, dar mi-am dat repede seama că este cel mai tare exemplu de idioţenie de până acum (cu două facultăţi) care îşi permite să reproşeze că îi fură cineva Groenlanda, tocmai lui, expert în relaţii internaţionale, crescut la Iaşi şi care rânjeşte într-un fel „care este” tâmp, de corectitudinea şi cinstea ziariştilor ce „fură” poze, articole şi mai ştiu ce frustrare din capul lui.

Auzi măi nenea? Vezi-ţi „frate” de viaţa ta, Groenlanda nu-i a ta şi nici a mea, ci a DAnemarcei, a tuturor, dar mai ales a eschimoşilor si urmaşilor acestora! Mă nasc „vere”unde vreau eu,  pentru că spaţiul virtual este şi al meu! Imi plagiez singură gândurile de pe un cont pe altul şi-mi fac câte conturi vreau, pentru că viaţa mea este doar mea şi nu o împart dacă nu vreau! Şi mai citeşte şi tu despre diferenţa dintre a fi ziarist şi a fi blogger. Capisci? Mă îndoiesc totuşi!

Mă iertaţi, dar din păcate şi deseori, unor cretini nu prea le intră în cap logica bunului simţ, oricât le-ai desena!

 „măi dragă”, Relule!

stock-tongue-out-emoticon-vector-icon_18-9961

Sursa emoticon: www.freepik.com

8 gânduri despre &8222;Iată filmul meu de pe facebook cu idioţi!&8221;

  1. Nu am Facebook și mă mândresc cu asta. Nu-mi invadează nimeni intimitatea, nu-mi sunt sugerați „prieteni”, nu dau toată ziua peste pițipoance care își fac poze cu smartphone-ul în oglinda de la baie, nu sunt bombardat cu citate din Paler și Țuțea de pe wall-urile unora care nu l-au citit nici măcar pe Creangă și nici …

  2. iar eu chiar acum 5 minute mi-am comandat filmuletul 😀 ! imi place pentru ca urmareste evolutia fiicei mele ! in plus sa stii ca nu ai scapat de filmuletul facebook, esti prezenta la mine in clip 😀 ! Vizionare placuta 😀

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s