10 pentru Europa, Mironov şi viitorul generaţiilor.

Mărturisesc că am avut o zi foarte frumoasă şi am cunoscut oameni deosebiţi, alături de cei pe care îi cunoşteam deja, fie din realitate (foşti elevi, elevi actuali, foşti colegi, colegi de breaslă, prieteni etc.). Fiecare ieşire la vreun eveniment este şi un prilej de a saluta oameni pe care nu ai ocazia să-i saluţi des, ceea ce este un câştig că ai “driblat” lupta cu timpul.

mironov

Astăzi, am participat la o dezbatere liberă pe tematica Educației Nonformale, organizată de un tânăr energic, pe numele său Cătălin Profir.  Evenimentul s-a desfăşurat în contextul proiectului „10 pentru Europa” sub egida Tineretului Național Liberal, un proiect prin care, în urma unui concurs, 10 tineri vor fi propuși pe listele unui partid, respectiv PNL, la alegerile europarlamentare.

profirCatalin profir

Acest eveniment, ce a avut loc la la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani a fost o parte din concursul pe teme de interes european, printre care și politicile de tineret, educaţia non formală fiind un subiect de interes pentru tineri, reprezentând de fapt deschiderea școlilor în afara orelor de clasă prin înfiinţarea de cluburi de știință, cluburi de dezvoltare personală, cenacluri literare sau de teatru, asociații sportive și așa mai departe, astfel încât să concurăm cu statele europene care au implementat un model educațional eficient și performant.

mironov2La eveniment au fost prezenţi câţiva invitaţi, cu totul speciali şi anume: Alexandru MIRONOV, Senior editor Revista Știință și Tehnică; Adrian Nicolae, jurnalist de ştiinţă la Revista Știință și Tehnică, Iulian POPESCU, Președinte Asociația „Excelsior pentru excelență în educație”, Tudorel TROFIN, Viceprimar Municipiul Focșani – responsabil de politicile locale în materie de învățământ, cultura, sport si tineret, reprezentanți ai administrației publice locale, profesori și elevi din Focșani și județul Vrancea.
P1060527
Am participat la acest eveniment în calitate de OM, cadru didactic, colaborator media şi simpatizant al iniţiativelor, indiferent de culoare politică. Ador iniţiativele constructive şi mă bucur să văd că din masa de oameni prezentă, ce în aparenţă “nu spune nimic”, mai poate răsări câte un tânăr energic, susţinut de alţi tineri la fel de energici şi optimişti, care speră… încă mai speră, neatinşi parcă de mizeria contemporană că se va schimba ceva!

10ptrEuropaTudorel Trofin, viceprimarul oraşului,  la finalul manifestării şi totodată începutul dezbaterilor cu publicul, a asigurat auditoriul că „Educaţia” va fi o prioritate şi politicile locale se vor orienta în acest sens. De asemenea, viceprimarul a asigurat publicul, că orice iniţiativă şi propunere în ceea ce priveşte viitoarele proiecte, în special amenajarea campusului preuniversitar Ion Mincu-Edmond Nicolau-Lic. Sportiv va fi binevenită, mai ales că perspectiva celui care „proiectează de pe scaun”, poate fi diferită de perspectiva celui aflat în interiorul spaţiului amenajabil pe viitor.

trofinMi-a fost o zi frumoasă şi, pe fondul acestor generalităţi, vă anunţ că nu mi-am terminat impresiile.

Voi reveni cu alte câteva impresii din această serie, mai ales că am fost buretele ce a absorbit cuvintele lui Mironov, dar mai ales cele ale lui Adrian NIcolae şi unele idei ale ale lui Iulian. Moderatorul şi organzatorul însă, merită toate felicitările.

Vă rog doar să-mi acordaţi relativitatea timpului, pentru sedimentarea şi sinteza eficientă a impresiilor pe subiecte şi, cu speranţa că educaţia formală va fi suficient degajată pentru a nu aglomera timpul elevilor cu educaţia non-formală mult mai eficientă, în condiţiile unui adevărat timp liber, aşteptaţi cu interes următorul articol. Voi reveni cu impresiile domnului MIronov în ceea ce priveşte viitorul generaţiei „google”, a tehnicii şi fantasticului temporar, despre insula Atlantikron, precum şi despre evoluţia omului în viziunea paleoantropologilor!

Dau un premiu dacă sunteţi cuminţi! 😛

Un gând despre &8222;10 pentru Europa, Mironov şi viitorul generaţiilor.&8221;

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s