Perle şi drame

“Satul de unde izvorăşte Dunărea este Germania din Munţii Pădurea Neagră”, pentru că “hidrocentralele depind de vânt şi de prelucrarea lemnului” iar în  “agicultura pt. că cad precipitaţi” … Nu ştiu dacă să râd sau să plâng, să vă amuz sau să plângem împreună. Propoziţiile de mai sus nu le pot numi perle de la simularea probei scrise la alegere – Bacalaureat 2014, ci adevărate drame.

Drame pe verticală şi pe orizontală, spaţiale, temporale, în toate şi dinspre toate direcţiile.

Am terminat de corectat pachetele de lucrări. Este adevărat că nu au fost cele din centrele “teoretice şi deştepte”, ci cele din centrele “tehnico-teoretice-mixte şi de supravieţuire” ale sistemului educativ în continuă schimbare şi “supremă evoluţie”. Evident că societatea nu se mai îndreaptă spre uniformizare socială şi alfabetizare, ci dimpotrivă.

CITEŞTE TOT ARTICOLUL AICI

perlebacFotografie0256

8 gânduri despre &8222;Perle şi drame&8221;

  1. Am nețărmuita bucurie și neasemuita plăcere de a-ți ura La mulți ani, cu prilejul minunatei sărbători de 8 Martie! Fie ca florile să te împresoare toată ziua și parfumul lor să te adoarmă duios spre seară! 🙂

  2. al doilea chiar are carente grave de exprimare scrisa!
    Primul o sti ce inseamna „ceapeuri”?
    Lasa-i macar azi si bucura-te de ziua ta , La multi ani!

  3. La multi ani!
    In al doilea rand, alipirea noastra de tarile dezvolte trebuie sa aibe si aceasta directie: imbecilizarea si analfabetizarea populatiei. Cati stiu oare ca SUA detine suprematia in ce priveste ponderea populatiei analfabete sau ca Germania isi „educa” copiii incat sa isi rateze calea spre adevaratul potential profesional? Ceea ce vezi sa nu te sperie, este efectul apartenentei la lumea dezvoltata. Prevad un parcurs extraordinar in politica pentru autorii acestor perle.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s