Domnule „Primar”

oricare ai fi dumneata acela!

Nu-ţi adresez multe cuvinte în „cerere”, parte a unei campanii motivante, îţi spun DOAR în puţine cuvinte ce ar trebui să se producă sau ce ar fi trebuit să se producă de multă vreme: OPREŞTE DOMNULE „ROBINETUL” CU AJUTOARE SOCIALE PERSOANELOR APTE DE MUNCĂ! EFECTUL NU POATE FI ALTUL DECÂT ÎNCURAJAREA ŞI PERPETUAREA LENEI ŞI A CERŞETORIEI!

„Acela” va prefera mereu să scormonească prin gunoaie şi nu să-l selecteze. Cu banii pe care-i aruncaţi pentru ei, aţi putea construi platforme de management al deşeurilor, aţi schimba pubelele universale cu altele pentru gunoiul selectiv, iar dacă fiecare cetăţean „needucat” va mai primi şi o amendă usturătoare pentru fiecare gunoi aruncat în spaţii neadecvate, nu va mai fi nevoie de educaţia pentru un mediu curat sau un oraş al reciclării, ci va fi un „instinct” cu care noile generaţii sper că se vor naşte!

Vă mulţumesc pentru atenţie!

 

15 gânduri despre &8222;Domnule „Primar”&8221;

 1. Varianta 1: Dacă se scade dependența de ajutoare sociale, se scade siguranța voturilor venite din acea direcție.

  Varianta 2: România funcționează ca un stat social. Diferența este că într-un stat social (al bunăstării) serviciile sociale funcționează. În România, serviciile nu prea funcționează.

  Varianta 3: Traiul decent este un drept, motiv pentru care este nevoie de sprijinirea celor fără posibilități pentru atingerea unui nivel de bază.

  Trei variante diferite pentru care nu se poate opri robinetul.

   • De acord. Și îi ajută și pe ei indirect. Diferența e că trăim într-o țară cu mai bine de șapte milioane de asistați social. În general, sunt persoanele cu o educație precară, care se supun, nu stau să gândească pe termen lung. Lenea și cerșetoria este păstrată strategic pentru siguranța unui mic grup. De ce să oprești un fenomen pentru care lupți să îl păstrezi?

   • as gandi economic si as considera ca nu merita si nu se jutifica investitia! dimpotriva! oprind robinetul, salvam bani si castigam forta de munca si profit.

   • Oprirea robinetului nu înseamnă investiție, ci doar economisire. Forță de muncă nu se câștigă pentru oamenii respectivi oricum nu au loc de muncă, iar lipsa investiției nu aduce profit. Este nevoie de resurse umane care să se ocupe de investiții și să găsească modele eficiente de cheltuire a banului public. Acele persoane, în general, trebuie plătite mai bine și nici nu provoacă dependențe (și, cel mai probabil, ar sfârși la fel de prost ca privații de la aeroporturi – să ducă compania pe plus și să fie demiși pentru că „au uitat” să aloce resurse pentru prietenii partidului, adică cei care, informal, sprijină lenea și cerșetoria, nu numai prin pachete și asistență financiară directă).

    Domnul primar, aproape oricare ar fi, nu ar putea să aibă rezultate fenomenale peste noapte (lăsând la o parte faptul că se dă drumul la robinet de la nivel guvernamental). El trebuie să se gândească în mai multe direcții, una dintre ele fiind să îi răsplătească pe cei care l-au ales. Și asta face, își ține promisiunea. Oare alegătorii săi majoritari au avut ca prim gând măsurile ecologiste?

   • initial nu am avut de gand sa amintesc de masuri ecologiste! evident ca oprirea robinetului nu tine de asta, ci strict de ceea ce ai amintit tu! masurile ecologiste le-am adus in discutie sa respect regulamentul de concurs pe care nu stiu inca, nici acum, daca l-am respectat, ci dimpotriva, pare ca am suparat cu prea directul limbaj!

   • Din păcate, la noi mai durează până când cei care iau decizii vor gândi ca oameni aflați în interesul public, nu al unei grupări. Iar asta se întâmplă din cauza politizării.

   • nu cred ca s-a suparat nimeni. eu chiar sper ca peste 50 de ani să se poată vorbi și în România de politici bazate pe măsuri ecologiste. asta înseamnă că am intrat într-o fază superioară de dezvoltare, în care am performat deja în ceea ce privește dezvoltarea materialistică.

 2. Am urmaritsustinerile voastre, dar madalin a omis sa atace subiectul neamendarii celor ce fac mizerie. Ce face aceasta politie comunitara de fapt ?

 3. Vin de laa Iasi si imi pare rau ca parasesc un oras a urat pentru praful si gunoiul focsanean. Faza e ca iesenii stiu cel mai bine utilizarea lui bacinschi, au o strada cu numele : „fundacul bacinschi”

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s