Majestatea sa, într-un moment de sinceritate

Draga Alexandra!

„te invit să stai pe genunchii mei, aşa cum stăteai pe genunchii bunicului tău” zise Regele Mihai I în momentul său de bunătate şi sinceritate!

Desigur, totul e o imaginaţie de a mea, prin care

regele însuşi îmi povesteşte adevărata istorioară a zilei de 23 de august!

Ce s-a întâmplat Majestate atunci? a fost trădare sau salvare de ţară? nu eraţi copil şi nici adolescent! La cei 23 de ani vă asumaţi întreg discursul, iar eu, în calitatea mea de geograf, ce nu a putut îmbrăţişa tainele istoriei adevărate pentru că şcoala comunistă avea alte „deformări” de prezentat, vă convoc să mă lăsaţi pe genunchii domniei dvs să-mi povestiţi!

Să-mi povestiţi adevărul, aşa cum bunicul îmi povestea ce a pătimit pe frontul de Est, chiar dacă eram copil şi nu înţelegeam mare lucru. Vă convoc să-mi povestiţi, cât mai sunteţi în viaţă, de ce mii de români au pătimit în lagărele din Siberia şi au trăit dis de dimineaţa moartea camaradului mort în patul de alături!

Vă rog, cât mai sunteţi printre noi, să vă apăraţi dreptul de Majestate şi să ne spuneţi dacă aţi fost trădător sau salvator de ţară, pentru noi ăştia naivi, neştiutori şi netrăitori la momentul în care se stabileau sorţile ţării!

Am citit, astăzi, cel puţin trei articole diferite pe temă. NU vreau să petrec timpul în biblioteci citind tratate, facsimile, cărţi sau alte reviste istorice, ce pot lămuri sau deforma realitatea trăită de toţi cei de atunci! Vreau să-mi spui Majestatea Ta, care este ADEVĂRUL?

5 gânduri despre &8222;Majestatea sa, într-un moment de sinceritate&8221;

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s