Autostrada ma-sii!

„Asta explica totul. De-aia avem proiectele de infrastructura locala, tocmai pentru ca alea de infrastructura nationala sunt incapabile sa livreze voturi la fel de uniform si consistent. Pentru ca sunt o mie de primari care vor sa-si puna poza si numele pe cate o ctitorie pe langa care trec incet, dar al dracului de incet, camioanele cu munca romanilor, in drum spre Germania. In care soferii injura incet, ca o rugaciune: “Autostrada mamii voastre!””

Inchirieri de idei

E suficient un drum ziua pe la pranz, de la Sibiu la Alba, ca sa intelegi ce se intampla cu economia in lipsa autostrazilor. Camion langa camion si sofer disperat langa sofer disperat, cozile se intind spre orizont, fara scapare. Traficul merge – daca asa ceva se poate – mai incet ca o lege prin Parlamentul Romaniei. Iar tensiunea iti intuneca privirea mai repede ca nivelul spagii pentru studiile de fezabilitate din care nu mai iese nimic.

Economia se sufoca, domnilor vizionari de circ si strategi din varful buzelor de la toate partidele. Se sufoca pentru ca in ultimii 20 de ani nici unul dintre voi n-a avut macar o minima intelegere a ceea ce pune in miscare o tara.

Nu, bre, nu e spaga. Nu e amanta de partid si de stat. Nu sunt mortii care ies din pamant sa decida viitorul viilor. E capacitatea firmelor de a duce…

Vezi articolul original 361 de cuvinte mai mult

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s