Tu ai renunţa la scrisul de mână?

Finlandezii au ajuns la un fel de perfecţiune, mai ales în sistemul educativ, care le permite să experimenteze. Să aplice tot felul de strategii diferite, prima dată pe clase pilot, apoi dacă funcţionează experimentul se aplică la scară largă. Tot ce au aplicat până acum a dat roade şi, în general, cine este harnic din fire şi brusc se plictiseşte începe să devină creativ. Vom vedea dacă viitoarele lor idei vor funcţiona la fel ca şi până acum.
Clar, există o diferenţă enormă între adulţii care au trăit vremurile când tehnologia nu prea exista şi noile generaţii care se adaptează cu o viteză uimitoare la cele mai noi invenţii. Dacă le-aş oferi, acum, şcolarilor tăbliţele de lut pe care să scrie ar spune că îmi bat joc de ei, în condiţiile în care un copil de doi ani ţipă că i s-a luat tableta din mână, iar copilul de un an ar butona numărul de telefon al mamei fără probleme, însă m-aş limita, desigur, să le povestesc despre tăbliţele de la “Tărtăria” sau despre cum au inventat chinezii hârtia.

Citeste mai mult: adev.ro/nflxce

inimamatematica
Reclame

Un gând despre &8222;Tu ai renunţa la scrisul de mână?&8221;

  1. Păi, eu am renunțat demult. 🙂 Asta nu se uită. E ca mersu pe bicicl…stai, că eu știam să merg pe bicicletă când eram mică, da’ acu’ câteva luni, când „eram” mare și când s-o încalec, canci…direct în tufa de trandafiri. Trandafiiiiir de la Moldova….

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s