Iubire în Golful francezului

Fiindcă tocmai a trecut 14 februarie, dar zilele lui februarie continuă sub semnul iubirii, vă recomand un roman de dragoste, scris de Daphne du Maurier, „Golful francezului”, din colecţia Biblioteca Adevărul, 100 de opere esenţiale.

Am vaga impresie că a fost şi o ecranizare, ori poate mă înşel, dar este o frumoasă poveste de dragoste dintre o răzvrătită aristocrată care, sătulă de viaţa mondenă londoneză, îşi ia copiii şi se retrage în casa de la ţară. Acolo, aproape de râul ce se vărsa printr-un estuar în Canalul Mânecii, îşi odihnea velele o corabie cu un vestit pirat francez (frumuşel foc :D), care teroriza aristocraţii locului, averile lor dăruindu-le săracilor, aşa cum făceau şi haiducii noştri, autohtoni 🙂 Deosebirea e că, piratul nostru, nobil la rândul lui, făcea totul inteligent şi la fel de nobil.

Cu un mare spirit de aventură şi dornică de libertate, aristocrata noastră, Dona, învinge toate pericolele expuse de vecini, nu crede în ele şi iubeşte. Până la urmă ce poate fi viaţa fără iubire?

Cum se termină povestea asta, presărată şi ea de cutumele medievale, veţi afla parcurcând cele 254 de pagini ale romanului. Interesant, garantat!

adevarul-golful-francezului

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s