Consumul raţional al apei şi civilizaţia. Forajele moderne în acvifer

Apa este una dintre componentele esenţiale ale Terrei! Apa a contribuit la apariţia vieţii, a constituit „supa primordială” , ştim deja că este componentul vital fără de care, cel puţin omul, nu prea poate trăi multe zile, că este în proporţia cea mai mare, doar pe Terra, ca este în toate formele de agregare, că are una din cele mai simple formule chimice, că are capacitatea de produce circuite regenerabile şi de energie, atâtea şi atâtea roluri, încât nu putem fi deloc invidioşi pe zeii care beau ambrozie şi nectar, pentru că apa nu e nicăieri mai bună în Univers, decât aici, pe Terra!

Criza apei, problemă a lumii contemporane

Partea cea mai proastă este că apa nu este distribuită uniform, iar peste 96% din rezervele totale de apă nu sunt potabile. Ne mai rămân doar 4%, iar criza de apă dulce şi gestionarea eficientă reprezintă, poate, cea mai importantă problemă a lunii contemporane. Studiul acviferului şi a apelor subterane a depăşit ca importanţă studiul

rezervelor de petrol, pentru că niciu domeniu economic nu poate funcţiona fără apă, nicio relaţie socială nu poate rezista fără apă, nicio comunitate nu poatesupravieţui fără apă, iar sărăcia şi lipsa de dezvoltare a unei naţiune este strâns legată de APĂ, nu de petrol!

Nu vreau să vă fac o prelegere despre apă în mod deosebit, aş vrea să vă trimit retrospectiv în anii copilăriei, să rememoraţi, nu apa cu rugină de la robinetul din apartamentul de la oraş ce curgea 2 ore pe zi din motive de gestionare raţională, ci uliţele sau câmpurile întinse, pe care le străbăteaţi voi ori bunicii şi părinţii voştri, într-o zi de vară, toridă.

Oaza reprezintă paradisul Sheherezadei

Praful, sudoarea, arşiţa interioară produsă de cea exterioară, toate dispăreau ca prin farmec atunci când călătorului îi ieşea în cale o fântână. O fântână cu cumpănă, ori ceva mai modernă, toate aveau pe margine o cană din care să bea şi un loc special din care se puteau adăpa animalele. Imaginaţi-vă acum ce aţi simţi prin deşert, fără apă, iar „fata morgana” v-ar juca mereu feste că mai aveţi puţin până când veţi ajunge la fântână sau oază. Cum să nu fie o oază paradisul celor „o mie şi una de nopţi”?

Să ne mai aducem aminte despre vestitele apeducte şi i ale romanilor? Erau cei mai curaţi oameni pentru că au descoperit că îmbăiatul este la fel de important ca şi băutul, apei, evident!

Ce ar fi agricultura fără apă?

Nimic. Resursele de hrană depind direct proporţional de cele de sol şi de apă. Seceta din unele locuri este compensată prin metode de irigare, din ce în ce mai performante.

În Antichitate, regele Ninus al Babilonului i-a amenajat soţiei sale, Semiramida, nişte grădini superbe, suspendate. Grădinile suspendate ale Semiramidei aveau arborii dispuşi pe mai multe terase şi erau udați de pompe cilindrice, metoda lor de funcţionare fiind încă un mister. Grădinile erau atât de frumoase încât, perşii le-au distrus de invidie atunci când ei au invadat Babilonul.

Forările moderne reprezintă soluţia gestionării eficiente a apei

În Epoca modernă nu mai putem şi nu mai trebuie să forăm la întâmplare! Fie că avem nevoie să ne racordăm la o altă ţeavă, fie că trebuie să ne asigurăm că avem apă potabilă în propria curte, nu ne mai putem permite să săpăm fără un studiu geotehnic prealabil, fără consultări de specialitate şi avize tehnice. Nu putem şti, doar pe baza intuiţiei sau a întâmplării la ce adâncime avem apa potabilă, dacă se intersectează acviferul cu o sursă de poluare, dacă este prea mineralizată apa, şi multe alte probleme, care nu ne fac decât să pierdem banii şi timpul, dacă nu apelăm cu încredere la tehnologia modernă şi la specialişti. Un portal complet în acest sens, şi care vă poate fi de real ajutor, l-am găsit pentru voi.

O hartă interactivă vă este pusă la dispoziţie şi, pentru fiecare judeţ, găsiţi toate informaţiile de care aveţi nevoie. Fie că este vorba despre forări verticale de puţuri de apă, dar şi de cele orizontale (pe sub drumuri şi alte intersecţii), fie că este vorba despre vânzări de utilaje, studii geotehnice şi alte informaţii de specialitate, toate le găsiţi pe acest portal.

Aici, găsiţi lista firmelor pentru foraje speciale, foraje de apă, foraje geotehnice, probe de sol, cimentări şi acidizări, consolidări fundaţii, subtraversări, denisipări, reabilitări foraje, găuri de puşcare, proiectare, expertize. Firme de foraj ce execută foraje orizontale dirijate şi nedirijate cu diametru cuprins între 45mm si 600 mm.

foraje-puturi-de-mica-adancime

Oferta de materiale pentru foraj este bogată: bentonită, fluid de foraj, tubulatura din PVC, oferte utilaje de foraj noi şi second hand, cât şi piese de schimb, şi, tot aici găsiţi şi o ofertă de închiriere utilaje şi echipamente, cu oferte bune de preţ, cu posibilitatea de a contacta direct firma.

IMG_0648 IMG_0620 filtre-johnson-PVC-zoom-euforajeO bază de date completă, pusă la dispoziţia dumneavoastră şi, credeţi-mă că sunteţi foarte norocoşi. Personal, ţin minte că în urmă cu mai mulţi ani, am căutat mult şi abia am găsit o singură firmă din alt judeţ care să mă racordeze la reţeaua de canalizare a oraşului, prin subforare pe sub drumul european.

Să nu uitaţi că, un stat modern civilizat are o populaţie cu o calitate superioară a vieţii şi cu o economie dezvoltată şi stabilă, dar pentru asta e nevoie de câteva ingrediente importante: apă, consum raţional de apă şi resurse, management eficient, educaţie. Consumul prea mic de apă, însă, reflectă lipsurile şi sărăcia, în prezent peste 900 milioane de oameni nu au acces la apă la potabilă; la extrema cealaltă, consumul prea mare de apă reflectă proasta gestionare a resurselor şi indiferenţa pentru generaţiile viitoare.

Pentru asta trebuie să ne informăm mereu, iar euforaje este unul dintre portalurile utile.

Un gând despre &8222;Consumul raţional al apei şi civilizaţia. Forajele moderne în acvifer&8221;

  1. Da este ok portalul, m-am uitat si am sunat la cateva firme. Recomand acest site pentru ca poti sa gasesti preturi ok la foraje puturi apa si denisipari.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s