ANAF „nu se ocupă cu urzici”

ANAF a emis un comunicat de presă prin care lămureşte faptul că ştirile despre „14 bani, 3 lei şi bătrânici cu urzici” sunt eronate şi că Direcţia Antifraudă nu se ocupă cu urzicile. Eu am găsit că da, conform legii modificate în 2014, se poate ocupa şi cu constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prin pieţele agroalimentare.

Vă las un link cu un articol de astăzi, din care reiese clar, atât faptul că în Piaţa MOldovei a fost razie antifraudă, dar şi nemulţumirile celor care se chinuie să supravieţuiască vânzând o legumă în piaţă, făcându-se, brusc, apel la „certificatul de producător”. A devenit apoi un automatism cererea certificatului, încât nu şi-a mai dat nimeni seama că urzicile nu se cultivă.

Din acest articol, vă extrag şi paragraful de lege, din care citiţi la fel de clar că printre organele de control se află şi dumnealor. Că e ceapă, că-s urzici, ce mai contează? Să acoperim găurile din buget făcute de mai marii noştri conducători, ALTFEL. Repet, excesul de zel nu acoperă găurile din buget, doar descurajează mediul de afaceri, care oricum este descurajant, iar când vrei să faci curăţenie, începe prima dată cu „podul”, apoi şterge şi „podeaua”. Că e ANAF, că e Poliţia economică, vă rog să las bătrânicile cu urzici în pace!

„Constatarea contravenţiilor și aplicarea sancţiunilor … se realizează de persoanele împuternicite de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, şi de agenţii şi ofiţerii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, de către Poliţia locală şi de către persoanele împuternicite de primar“, precizează noul act normativ. Așa că oricând, un inspector de la Antifraudă poate verifica un tarabagiu care nu se mai poate ascunde în spatele unui document pentru a scăpa de amendă.

„Pentru vânzările zilnice cu amănuntul efectuate în pieţe agroalimentare, târguri şi pieţe ambulante, producătorii agricoli au obligaţia să înscrie, la sfârşitul fiecărei zile, în fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol … produsele agricole şi cantităţile totale vândute în ziua respectivă“, precizează legea 145 din 2014.

Mai multe despre nemulţumirile şi razia din piaţă puteţi citi aici: http://www.monitorulvn.ro/articole/manifestul-unui-pie-ar-din-focsani–sa-vada-toata-lumea-de-ce-sunt-fraierii-de-bisni-ari-asa-de-boga-i_2_175530.html

5 gânduri despre &8222;ANAF „nu se ocupă cu urzici”&8221;

 1. Cînd dai iama printre atîtea urzici
  Sfîrşeşti prin a te urzica atît de tare încît
  Relieful devine o îmbîcsitor-otrăvitoare
  HAurZiciNA IMENSĂ !
  Eu zic, să ne ocupăm cît e posibil mai temeinic
  de Colţul cel mai apropiat, ACOLO chiar că
  Putem Mişca Munţii cu ADEVĂRAT !
  Ceea ce poate părea ciudat, Lumea nu O vom putea schimba, noi, cei mici, niciodată
  dar CLASA căreia îi povestim cu HAR derulînd orizonturile, într-o oarecare măsură, ENORM!
  Şi asta este deja IMENS !
  Cîte legume există pe Lume, tot atîţia, cel puţin, devoratori carnivori !

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s