Şoferi ameninţaţi de pericol prin neglijenţa autorităţilor

Drumul Naţional 2D este un drum de importanţă majoră, nu numai pentru faptul că face legătura dintre Focşani cu „Ţara Vrancei” şi pentru că reprezintă principala arteră de acces către zona montană şi Parcul Natural Putna, ci şi pentru faptul că aşteptâm de multă vreme terminarea acestuia până la Ojdula pentru a ajunge mai repede la Braşov.

Până atunci,

ocolim în continuare prin Oituz, dar termenul de terminare a lucrărilor a expirat de multă vreme, iar amânările, ca de obicei prin toată ţara, reprezintă aproape un cult. Nu numai că nu ştim cât timp mai aşteptăm să avem o şosea finalizată, dar deja câteva din sectoarele deja asfaltate au început să se surpe, pericolul de prăbuşire fiind nu numai asupra versanţilor, dar şi pentru şoferii care pot fi surprinşi trecând pe acolo, Doamne Fereşte!

Neglijenţa autorităţilor este evidentă, chiar dacă abia acum au marcat porţiunea deja prăbuşită din apropierea localităţii Bârseşti, un argument suficient că lucrările de consolidare a versanţilor nu au fost făcute cu simţ de răspundere.

O neglijenţă crasă, cu atât mai mult cu cât o fisură nu vizibilă, ci foarte vizibilă a fost scanată încă din anul 2012 de cei de la Google (Foto 1- street view 2012, Foto 2 – detaliu 2012), iar între timp maşini de mare tonaj încărcate cu buşteni tăiaţi legal sau ilegal, ori cele care s-au tot deplasat pentru construcţia în continuare a drumului în amonte, spre Lepşa, au accentuat presiunea şi vibraţiile şi au provocat ruptura.

 google2012detaliuCa de obicei, autorităţile nu prea cunosc metodele de prevenire, ci doar pe cele de ignoranţă şi de neputinţă, deseori aproape de limita dintre risc şi hazard.

Atenţie şoferi la fisurile din asfalt! Vorba aia: „Până la Dumnezeu, te mănâncă Sfinţii”!

Vezi Foto: mai, 2015!

P1150797 P1150799 P1150800 P1150801 P1150802 P1150805 P1150806

4 gânduri despre &8222;Şoferi ameninţaţi de pericol prin neglijenţa autorităţilor&8221;

  1. cineva spunea ieri : ”Noi avem vocaţie de constructori, mai puţin ne pricepem la vorbe, noi cu faptele. Indiferent de consecinţele pe care a trebuit să le suport în cariera mea în slujba cetăţenilor judeţului Vrancea, voi duce toate aceste investiţii la capăt.” cine oare ?

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s