Programul de „femeie gravidă” al Poştei Române şi aberaţia mesageriei externe

Fără să fiu tendenţioasă şi să creadă cumva femeile însărcinate că aş dori vreo clipă să le jignesc, aş vrea să mă refer la programul Poştei Române, nu ştiu dacă în general, dar cel puţin la Focşani, programul este unul de femeie „gravidă”, aşa cum spunea o domniţă cu care am discutat astăzi. Cu alte cuvinte un program de femeie sensibilă ce trebuie să se protejeze sa nu faca efort.

De peste un an de zile, Poşta Română are program până la 15.30. Nu mai ştiu daca la ghiseul normal incepe de la 8 sau de la 7, dar oricum ar fi, e cam aiurea să se închidă uşa în nas pentru toate serviciile la 15.30. Dacă scapi de la muncă la ora 16, nici un timbru nu mai ai de unde cumpăra.

Se ştie că din cauza greutăţilor prin care trece, că deh, nu ştiu cum şi în ce fel, mai toate companiile cu control de stat au avut probleme de management. Asta în democraţie, fiindcă în economia centralizată din trecut, nu prea se simţea defectul.

Managementul ăsta este un concept prea greu de înţeles de către unii şi prea greu de „dus” în cârcă pentru alţii, mai ales de când este o modă să fie toţi „experţi” în asta, însă doar pe hârtie, nu şi în eficienţă sau competenţă.

Revenind la Poşta Română… am constatat, încă de anul trecut, acest program idiot, dar am uitat să scriu despre el. Astăzi, însă, am fost nevoită să stau mai mult prin zonă, să observ, să analizez şi să stau de vorbă cu oamenii.

Program de „gravide”, după cum bine spunea o doamnă cu care am conversat în timp ce stăteam la coadă. Cultul cozilor este tipic românesc, încă din Evul Mediu până în prezent! unul caută în registru, altul caută numărul, între timp se mai dă un telefon sau se mai salută un coleg, altcineva dă cu semnătura şi, în final se pune ştampila. Să nu uitaţi să vă luaţi număr de înregistrare!

Colac peste pupăză, stăteam vreo 20 de oameni în faţa ghiseului 3, mesagerie externă, de la Poşta Română 4, Focşani. Serviciul unic de mesagerie externă a judeţului, care funcţionează o SINGURĂ ZI pe săptămână, joia de la 8.30 la la 15.30, şi unde statul la coadă a devenit deja un obicei şi o tradiţie judeţeană, cu influenţe „extracomunitare”. DAcă nu eşti destinatar, nu ai buletin, nu ştii ce e în colet ori te mai miră vreo surpriză, rişti să măreşti coada mai mult! Atenţie!

20150507_114535 copy 20150507_114552 copy 20150507_114859 copyAAAA!! Un nene a venit, a trecut pe lângă noi, a intrat fără să respecte nimic, şi a mai lungit un pic timpul de aşteptare! DEh, unii „este” mai şmecheri, au coletele aproape „expirate”, iar alteori, tot pe acest sistem, mai „este” unii care se îmbracă în uniformă de serviciu şi care, cică, e urgenţă de evadare! DEh!

20150507_114923A se evita aglomeraţia din faţa uşii de la intrarea în acest ghişeu, ar fi practic imposibil, atât timp cât se menţine programul de o zi pe săptămână şi toţi aflaţi la coadă sunt programaţi implicit.

20150507_123516 copyCe să-i faci? aşa e programul vameşului/vameşei, iar cei care sunt la serviciu în acelaşi interval de timp, au sărit din schema surprizelor de a primi vreun colet. Vrei surprize externe? Belea! Cel din faţa mea venea de la 40 de km si a tot amanat vreo 3 saptămâni supriza să o descopere!

HA! hilară treaba şi aici! Dacă nu ştii ce ai în colet, e grav! Ţi-l taie de tot (chiar dacă ştii ce e şi spui), fiindcă nu ştie să citească „doamna” declaraţia vamală scrisă în engleză de către expeditor, iar după ce constată ce e în colet, tot aşa reacţionează: „nu ştiu literele de pe ambalaj”, dar „oare pozele care reflectă conţinutul or fi adevărate”? … În fine…

Concluzia este una: program de gravidă, o dată pe săptămână, 7 ore,  stai la coadă între 8.30 şi 15.30, cel puţin o oră, dacă nu eşti primul, în medie, la ridicare, stai între 5 -10 min, iar la prezentare 20 min.,  cronometrat!

Aşa o fi peste tot? sau doar la noi miroase a lene şi inepţie?

6 gânduri despre &8222;Programul de „femeie gravidă” al Poştei Române şi aberaţia mesageriei externe&8221;

  1. Aici te contrazic deoarece serviciul e dependent de vamesi care atat program ofera pentru coletaria externa si nu e o vina a postei , fapt pentru care vreau sa inserezi acest aspect in articol. Posta are vina ca nu cere mai multe zile prezenta unui vames. Joia trecuta am fost si eu si am prins doar 7 persoane in fata , azi trebuia sa vin sa iau un colet venit din china, dar m.am razgandit si se par3 ca am facut bine. Ne vedem joia viitoare. Apropo, angajata Postei a fost foRte de treaba fata de vamesul care 80 % din timpul cat am fost eu in birou a vorbit la tekefon cu rudele fara a.i pasa ca la usa sunt oameni care la 15.30 vor primi o usa in fata

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s