Opriţi defrişările abuzive!

Astăzi, de 9 mai, chiar  dacă în multe oraşe au loc manifestări festive, în toată ţara s-au desfăşurat şi protestele pentru promulgarea Codului Silvic cu mesajul: „OPRIŢI DEFRIŞĂRILE ABUZIVE”! În Vrancea, manifestarea a avut loc în intervalul orar 14-15 cu aviz favorabil: S.O.S. Salvaţi Pădurile! „Împotriva despăduririlor abuzive” – „Opriți defrișarea pădurilor!” VRANCEA

14671_842505129137384_7169491804373961323_n
În nu mai puţin de 24 de oraşe din România şi în alte 11 oraşe europene, românii care reprezintă vocea societăţii civile, apolitici şi în afara oricărui partid politic, au organizat proteste prin care se cere sprijinul Guvernului şi Preşedintelui României, pentru promulgarea noului Cod Silvic, care va stopa defrișările masive ce se produc în România!

Despăduririle masive din România au avut loc cu complicitatea clasei politice, numeroase cazuri de relaţie de complicitate beneficiar-politician fiind făcute publice în mass media.

”Pentru a protesta vom ieşi în străzi, mai exact în centrele oraşelor, pentru a ne face auziţi şi pentru a opri această desfrânare a celor care nu ştiu să se oprească! Nu avem dreptul de a ne proteja ţara, ci avem OBLIGAŢIA de a o face! Cu fiecare generaţie care trece fără ca să acţionăm, facem câte un PAS URIAŞ înspre FALIMENT. Un faliment care se datorează celor care au ştiut ce se întâmplă dar care au stat şi DOAR au privit! Trebuie să luăm în considerare DEZASTRUL făcut de AUSTRIECI şi NEMŢI în România. Au tăiat cantităţi enorme de lemn. Anual austriecii taie păduri în România, în valoare de 2 miliarde de Euro. Dacă nu luam iniţiativă cu un protest PAŞNIC, România va fi supusă deşertizării, inundaţiilor şi sărăciei. Trebuie să fim uniţi! Bavaria, care este motorul economiei germane, cel mai dezvoltat land federal, are 55% suprafaţa împadurită, adică este loc şi pentru a trăi, şi pentru a face bani, şi pentru a avea pădure. România în schimb, o ţară cu densitatea a populaţiei mică, fără industrie prea mare îşi taie pădurile într-un ritm ucigător (mai avem doar 26% suprafaţă împadurită faţă de 35% cât era în ’89). În rimtul acesta, în maxim 10 ani, solul din sudul României o sa devină nisipos, iar întreaga climă o să se schimbe…România trezeşte-te!!! Un refuz la acest eveniment e un pas înspre pierderea propriei case, ecosistemul în care trăim!” (Ovidiu Drobotă)

În Focşani, evenimentul a fost programat pentru ora 14-15, în Piaţa Unirii, avizul favorabil pentru protest fiind obţinut prin intermediul „Asociației pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu”

S.O.S. Salvaţi Pădurile! „Împotriva despăduririlor abuzive” – „Opriți defrișarea pădurilor!” VRANCEA

Video:

Având în vedere faptul că Vrancea este vizibil afectată de defrişări, ca şi în alte judeţe cu spaţii montane incluse, că zeci de mii de hectare de pădure dispar peste limita de autoregenerare a pădurii, că tăierile ilegale afectează nu numai versanţii, ci şi generaţiile viitoare, protestul nu numai că sancţionează intenţia de blocare a Codului Silvic de către parlamentari, ci şi lipsa de respect pentru resursele naţionale şi exploatarea iraţională a acestora, devastarea în interes propriu şi nu în cordul Agendei 21.

În ciuda acestui fapt, în jur de 70 de oameni s-au adunat la protest, restul având alte treburi. Mai grav a fost că erau unii tineri care stăteau pe margine şi râdeau ca şi cum avea propriile gatere. Ar mai trebui să lucrăm la simţul civic.

Acum câteva minute, preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a postat o declaraţie pe pagina de facebook:

„Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați”.

Să fie într-un ceas bun şi să plătească toţi pentru orice ilegalitate care pune în pericol viaţa generaţiilor actuale şi viitoare!

Fotografii de la eveniment:

P1150841 P1150842 P1150844 P1150845 P1150846 P1150847 P1150848 P1150849 P1150851 P1150856 P1150858Alte resurse informaţionale puse la dispoziţie de #Uniţisalvăm pe pagina evenimentului:

VIDEO: Investigaţia celor de la Environmental Investigation Agency (EIA), în urma căreia s-a declanşat un adevărat val de indignare: http://tinyurl.com/kd4rgs2

Invesitigaţii marca Rise Project:

• “Povestea celei mai mari păduri: moștenitori fictivi, prăpăd și multe controverse”: http://tinyurl.com/nzhdcfc
• “Pădurile Harvard, vândute via Suedia către angajații din România”: http://tinyurl.com/prypfc5
• “Bani germani pentru păduri obținute ilegal”: http://tinyurl.com/o2za3h4
• “Lideri UDMR vânează pădurile statului”: http://tinyurl.com/kr84h9p
• “Păduri traficate: drepturi fictive și multă corupție”: http://tinyurl.com/lqgnyf8
• “Ce se ascunde în spatele celei mai mari afaceri cu păduri din România”: http://tinyurl.com/lbsup4n

Alte articole şi documentare de referinţă:

• “Magistrații retrocedărilor, anchetați după patru ani de plângeri”: http://tinyurl.com/k2t68uf
• “Dosarul retrocedărilor: Povestea celei mai mari păduri, la DNA”: http://tinyurl.com/m8dvwoc
• “Moții, față în față cu corporația”: “http://tinyurl.com/mnvqavv
• „Un fost pădurar din Apuseni face mărturisiri incendiare despre modul în care se cumpărau voturi cu… păduri”: http://tinyurl.com/o9p22c4
• Documentarul prezentat la “În premieră cu Carmen Avram”: http://tinyurl.com/mwro6he

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s