Intimidări josnice la adresa jurnalistului Sorin Țiței din Galați

COM cere anchetă

„Convenția Organizațiilor de Media-COM* solicită, alături de jurnalistul gălățean Sorin Țiței, editorul publicaţiei on-line www.nepasadegalati.ro, cercetarea riguroasă a cazului de profanare a mormântului soției acestuia din cimitirul Eternitatea, în data 28 mai 2015. Jurnalistul a depus imediat o plângere la poliția locală după ce a găsit o pisică sfârtecată pe mormânt, florile și însemnele distruse, dar ancheta întârzie. Nu este prima oară când mormântul este vizat de vandali, după difuzarea unor articole critice la adresa unor oameni politici și a administrației orașului. Sorin Țiței i-a criticat recent în www.nepasadegalati.ro pe senatorul Eugen Durbacă și pe primarul Galațiului, Marius Stan, inclusiv pentru administrarea proastă a cimitirului Eternitatea.
Amenințările simbolice trebuie luate în considerație de autorități ca fiind nu doar intimidări ale presei și libertății de exprimare, ci semnale care sugerează un pericol la adresa integrității fizice și a vieții jurnaliștilor. De aceea COM solicită o anchetă serioasă a poliției din care să rezulte identificarea făptașilor, a autorilor morali, precum și sancționarea acestora.
*Convenția Organizațiilor de Media este o rețea de organizaţii media, fondată în 2002, care militează pentru o presă liberă și responsabilă. COM a elaborat Codul Deontologic Unificat al profesiei de jurnalist.”

Share „Cum se mai intimidează jurnaliştii în zilele noastre” şi scrieţi dacă vreţi să luaţi atitudine.

2 gânduri despre &8222;Intimidări josnice la adresa jurnalistului Sorin Țiței din Galați&8221;

  1. Parerea mea ? Sigur, e mai mult decat regretabil ce s-a intamplat si cei care au pus la cale ori au infaptuit asta trebuie sa plateasca. Dar sa ma ierti ca m-a pufnit rasul la final citind despre „Codul Deontologic Unificat al profesiei de jurnalist”: Seriooooos ??? Ieri am avut un ragaz suficient pentru a rasfoi presa. Cea online. Concluzia e una singura : in Romania jurnalismul a ajuns sub limita decentei, a suportabilitatii dpdv intelectual si (nu in cele din urma) a bunului simt. Mai usurel cu Codurile astea. :)))))

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s