Noutăţi pe website-ul meu

Iată câteva dintre postările mele cele mai noi de pe website pe care nu cred că le-ai văzut, dacă nu eşti abonat:

Unii sunt vânători de mistreţi, ori alte animale şi păsări, foarte mulţi, din nefericire, sunt vânători de iluzii, există însă şi o categorie specială de “vânători”, cum ar fi cei de eclipse sau “vânătorii de stele”. Aceştia din urmă pot pierde nopţile toată viaţa, însă dacă au noroc pot scrie istorie. Istoria descoperirilor de pe cer. Care este şansa ori probabilitatea să descoperi o nouă stea, şi să-ţi şi dai seama de asta, printre miliardele de stele din milioanele de galaxii observabile? Câţiva astronomi au avut această şansă, iar unul dintre ei este român, pasionat, cu respect pentru muncă, pentru viitoarea generaţie şi este şi foarte norocos. Vă invit să-l cunoaşteţi!

http://alexandratataru.ro/vanatoarea-de-stele-pasiune-si-stil-de-viata-cu-ochii-pe-cer/

Am avut plăcerea să vizitez Pivniţele Rhein-Halewood din Azuga, cu ocazia participării la un simpozion internaţional organizat de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, în colaborare cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Comunicări ştiinţifice, oameni frumoşi, atmosferă relaxantă combinată cu idei constructive, dar şi vizitarea Pivniţei Rhein, unde se produce şi se păstrează spumantul Curţii Regale a României.

http://alexandratataru.ro/pivnitele-rhein-cie-azuga-si-degorjarea-vinului-spumant/

Undeva, la 53 de km de Focşani, către Tulnici, pe DN 2D puteţi face un popas pentru a face cunoştinţă cu istoria şi tradiţiile vrâncene. Muzeul satului din Bârseşti, cu care se laudă Primăria pe site-ul oficial şi pentru care nu şi-a adus nici contribuţia şi nici sprijinul ante sau post amenajării sale, reprezintă un mic muzeu, din punctul meu de vedere superb, aşa cum este el, micuţ, dar minunat pentru că acolo este vorba despre o impresionantă dorinţă şi pasiune pentru valorile de patrimoniu cultural şi care s-ar pierde în contemporan şi modernism dacă nu ar mai exista oameni precum Costică Beşa.

http://alexandratataru.ro/muzeul-etnografic-din-barsesti-vrancea/

Anul acesta, la Conferinţa anuală a Societăţii de Geografie din România, sub Înaltul Patronaj al Majestăţii sale Regele Mihai I al României, s-a sărbătorit 140 de ani de la Înfiinţarea Societăţii Geografice din România (la 1875, de către Carol I). Cu acest prilej, din partea Casei Regale a României, la ceremonia festivă a participat Alteţa sa Regală Principesa Maria. Ediţia festivă a Conferinţei Anuale a fost organizată la Craiova, cu sprijinul celor de la Universitatea din Craiova, autorităţi locale, profesori universitari şi preuniversitari din toată ţara.

http://alexandratataru.ro/fotovideo-conferinta-anuala-a-societatii-de-geografie-din-romania-craiova-28-mai-1-iunie-2015/

Luna mai este o splendoare, nu numai pentru că este luna florilor, dar parcă natura suferă de o imensă explozie, razele Soarelui strălucesc mult mai intens, iar frigul, vântul şi ploile nu mai reuşesc să domine primăvara caldă, de tranziţie către vară.Judeţul Galaţi este judeţul meu natal şi, deseori îl tranzitez în lung şi în lat. Poate că nu mă leagă prea multă iubire, aşa cum mă leagă sufletul de alte chestiuni, dar nu pot să nu acord o părticică din sentimentele mele şi să mă bucur de realizări sau să mă întristez de degradări.

http://alexandratataru.ro/judetul-galati-si-salcamul-inflorit/

A devenit tradiţie ca la finalul fiecărui ciclu liceal să se organizeze o excursie şi o petrecere festivă, la care absolvenţii doritori, însoţiţi de diriginţi şi alţi profesori. Unii aleg să se deplaseze în ţară, alţii aleg doar o simplă petrecere la un restaurant în oraş, iar în ultima vreme se pare, a devenit o modă să ne deplasăm în Bulgaria, mai ales în staţiunile de pe litoral.

http://alexandratataru.ro/absolventi-spre-nessebar-2015/

Acestea şi multe, multe alte postări noi şi faine (zic) puteţi citi pe website ul meu:

www.alexandratataru.ro

 

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s