Bucuria și tristețea elevilor geniali ai României

Nu vreau să vă vorbesc despre Evaluarea Naţională sau despre examenul de Bacalaureat în desfăşurare, nici despre sărbătoarea iei româneşti, nici măcar despre confortul spitalicesc sau de divertisment al politicienilor, ci despre agonia şi extazul inocenţei, pline de speranţă, pe care încă mai mizează autorităţile, dar care se va spulbera pe măsură ce inocenţa celui în formare se va izbi de zidul indiferenţei realităţii.

Mi-e teamă că toţi tinerii frumoşi şi inteligenţi ai României care au mai rămas sau care sunt în formare, pe care i-am cunoscut sau care sunt cunoscuţi de voi, ceilalţi, se vor risipi în alte lumi, pe măsură ce vor cunoaşte motivaţia oferită de alţii, concomitent cu ignoranţa întâlnită în ţara natală. Recent, am cunoscut atât de mulţi tineri geniali, într-o zi, cât nu am putut cunoaşte într-un an şi chiar mai mulţi. Unde aş fi putut cunoaşte atâţia? La un Concurs Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie.
AS vrea sa cititi povestea lor, bucuriile, dar si problemele cu care se confrunta, in timp ce altii chefuiesc sau isi subtilizeaza averi din averea nationala
Citeste mai mult: adev.ro/nqhm8i

Un gând despre &8222;Bucuria și tristețea elevilor geniali ai României&8221;

  1. Stai liniștită, are cine să îi primească. Cu brațele deschise și oferindu-le răsplata cuvenită efortului pe care l-au depus pentru a ajunge ceea ce sunt.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...