Greva la London Tube. La pas prin Londra.

Noroc că am citit presa și am aflat, la timp, că cei din Uniunea London Tube workers (ASLEF) au de gând să o pună de grevă. Încă nu era chestiunea bătută în cuie, dar cum, se pare, negocierile au eșuat, azi la 18.30 au sistat serviciile până Vineri, 7 august.

Păi da! au dus oamenii la serviciu, dar nu îi mai transportă spre case, după serviciu. Aproximativ 3 milioane de oameni circula zilnic cu metroul în Londra. Să simtă cei care nu pricep că

50 de mii pe an nu e suficient pentru un lucrător la metrou, având în vedere că metroul londonez reprezintă calea de transport cea mai importantă. Cred că ar fi necesară prelungirea programului spre noapte (). Însă, ei le știu pe ale lor, noi pe ale noastre. Studiul alternativelor de transport este foarte important, în orice oraș.

Toate celelalte tipuri de transport vor funcționa normal, anuntă TFL, dar e posibil ca în zona nodurilor să fie ceva perturbări.

După cum spuneam, noroc că am fost pe fază și ieri, am mai făcut o escapadă prin centrul Londrei, așa în stilul meu. Dacă nu v-am zis, am constatat că nu e nicio șmecherie să te plimbi cu vreun Bus City Tour (constatare încă din decembrie anul trecut), mai tare pierzi vremea și nici nu apuci să vezi ceva ca lumea, așa că am ales mersul pe jos, în tihnă, într-o zi neploioasă. Desigur, ai multe variante, chiar și London Pass de trei zile, dar eu vă explic cum să faceți dacă aveți mai mult timp și mai multe zile de petrecut pe aici.

Rețeta e următoarea:

 • Se deschide harta, se analizează, se grupează cele mai importante obiective, se notează. Puteți alege orice metodă: clasică, statistică, serii de date 🙂 formule matematice, ori manual, cu creionul și hartia :);
 • se hotărăsc zilele de plimbare;
 • se studiază harta transportului londonez;
 • se alege linia de transport și stația la care veți coborî și, de acolo, mergeți pe jos pe o raza circulară cât vă ține timpul și picioarele;
 • ideal ar fi să vă notați ordinea obiectivelor, strada pe care sunt situate și cât timp vă ia să ajungeți dintr-o parte în cealaltă. GPS ul vă poate fi de folos să câștigați acest timp și cu siguranță nu vă rătăciți.

Cu această metodă, cam de fiecare dată am parcurs pe jos aproximativ distanța dintre 6 stații de metrou și am privit în tihnă tot ce am întâlnit în cale, nu doar obiectivele importante.

Într-o zi, cu soare, am străbătut principalele obiective din City of London (Poduri, St. Paul Cathedral, Big Ben, Parlament, Westminster, Buckingham Palace), iar ieri, am avut vreme de vizită la ”Welcome Collection”, Pancras Square, Russel Square, Brunswick și British Museum. Am venit cu gleznele răsucite acasă și am adormit mai devreme decât de obicei, dar a meritat. Am avut noroc de o zi superbă. Azi a plouat și a mai intrat și metroul în grevă. Hmm…

Pentru obiectivele din afara Londrei, se stabilesc zile speciale. Spre exemplu, o zi mi-am dedicat-o Windsor Castle, iar în alta am fost 90 de mile tocmai la Stonehenge, cu mașina.

În concluzie, nu plecați prin oraș fără să știți unde mergeți și dacă toate rutele de transport sunt în regulă. De obicei în week end, circulația cu autobuzele se desfășoară mai lent, iar o porțiune periferică din Jubilee line se cam închide. De asemenea, până în decembrie, stația de metrou Tottenham Court Road este nefuncțională (pe Central line). Se construiește și toată lumea muncește, în timp ce turiștii își văd de treabă în legea lor.

Când e grevă la metrou, se poate vedea pe stradă și soluția alternativă a mersului pe jos, cu bicicleta, cu rolele, cu trotineta, cu autobuzul, dar cel mai mult se poate vedea cât ”a crescut” Londra.

Poze cu greva de la metrou nu am. Eventual să pun câteva poze cu mine?… Fie! 🙂

Detalii despre obiective o să pun eu pe website atunci când voi avea starea necesară!

Prin City of London:

    20150725_125437_003 20150725_130452 20150725_130831 20150725_141306   20150725_190351

Pe la Windsor:

20150728_120208  20150728_124516_001 20150728_125431Stonehenge:

P1190100 P1190105 P1190115 P1190122

3 gânduri despre &8222;Greva la London Tube. La pas prin Londra.&8221;

 1. Nu că n-aş bea o cafea şi pe-o terasă pe undeva prin Londra
  dar parcă TOT mai tare lîngă Megalitice m-aş adăposti sorbind din…..
  şi din IARBĂ
  şi din AER
  şi din PIATRĂ
  P.S. Fiecare descoperire cît de mică merită iute povestită cu farmec (şi cu POZnE) !

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s