Sf. Nifon, leșinul și toboganul

Aparent fără legătură între un leșin și un tobogan, Sf. Nifon este cumva răspunzător de ambele chestiuni. De viața unor oameni și a unor copii. Prin însuși prezența acestuia pe la Târgoviște, așa mort, pardon, hâc, adică ”viu”, a pus în pericol, cu girul înaltelor fețe bisericești, sănătatea habotnicilor, prostimii și a copiilor confuzi.

Vă voi lăsa două linkuri grăitoare, prin care vă puteți convinge că prostia nu are limite, iar boala cauzată de prea puțina educație sau prea puțina lectură științifică, determină creșterea spiritului de gloată și împinsul la coadă, chiar dacă nu se știe ce se dă.

Despre pelerenii mizerabili de la mormântul lui Arsenie Boca v-am povestit. Rămâne să vă minunați despre pelerinii de la moaștele Sf. Nifon.

AICI

http://adevarul.ro/locale/targoviste/foto-video-crestinii-si-au-rupt-hainele-ajunge-mai-repede-moastele-sfantului-nifon-1_55c9ddc8f5eaafab2c70959e/index.html

și AICI

http://adevarul.ro/locale/targoviste/foto-dreptul-joaca-copiilor-interzis-arhiepiscopia-targoviste-parcul-mitropoliei-1_55c9d760f5eaafab2c706d85/index.html

P.S. din pacate, daca aș spune unui creștin ca budiștii sunt cei mai civilizați, iar anglicanii au gradinițe la biserică și multe alte cursuri gratuite educative, mi-ar sări în cap și mi-ar zice ca ortodoxismul este singura religie din lume, bună, și că eu trebuie să mă duc urgent la spovedanie. LOL.

7 gânduri despre &8222;Sf. Nifon, leșinul și toboganul&8221;

  1. Totul e cu schepsis: că dacă stai cu toboganele alea în cale (lucrul diavolului, fireşte), nu mai ţine faza cu „Lăsaţi copiii să vină la mine!”. Că un copil are mintea mult mai destupată decît bunică-sa sau mă-sa care se cred oameni maturi. Deci ce e mai ok? 2 ore de dat în leagăne, sau 2 ore de stat la rînd, în îmbulzeală, împinşi de jandarmi, cu garduri metalice înfipte în coaste?

  2. In plus stiu oare „imbulzitii” ca ortodoxii nu sunt cei mai numerosi pe lume fata de alte credinte?

  3. Reblogged this on GSV Media – Gându' Satului Vrâncean and commented:
    Vă voi lăsa două linkuri grăitoare, prin care vă puteți convinge că prostia nu are limite, iar boala cauzată de prea puțina educație sau prea puțina lectură științifică, determină creșterea spiritului de gloată și împinsul la coadă, chiar dacă nu se știe ce se dă.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s