Carmen Iohannis se întoarce la catedră. Pasiune nesustenabilă

Am auzit ca Prima Doamnă se întoarce la școală. Știu cum e. E foarte greu să renunți la meseria pe care o practici din pasiune. Cu atât mai mult cu cât te leagă peste 20 de ani de activitate în sistem, iar ”copiii tăi” încep să-ți dejoace planurile de ”părăsire” prin ”smiorcăieli” convingătoare. Chiar sfâșietoare pot zice.

Însă. E un mare DAR, aici. Se schimbă situația atunci când, peste noapte, devii Prima Doamnă. Se înțelege cumva continuitatea până la sfârșitul anului școlar, dar să mai începi unul în calitate de Prima Doamnă și profesor totodată, din punctul meu de vedere nu se potrivește, oricât de mare ar fi pasiunea. Din punct de vedere economic nu-mi prea ies socotelile, iar ca efort nu mai calculez cantitatea  energie depusă pe două planuri foarte importante.

Pasiunea, ca pasiunea, dar nu se justifică jumătatea de normă de dragul pasiunii.

O normă didactică este de 18 ore pe săptămână, iar pentru menținerea unui an întreg ca vechime trebuie să ai jumătate de normă plus 1, adică cel puțin 10 ore. Dacă doamnna CArmen Iohannis muncește ca profesor din 1990, ar însemna că ar avea un salariu, cu tot cu sporuri, după intuiția mea, cam în jur de 2200-2500 lei, ghidându-mă după salariul meu de 18 ani vechime. Deci, pentru jumătatea de normă din anul școlar viitor, la un calcul aproximativ, ar reieși valoarea de 1200-1300 de lei, eventual un maxim 1500 de lei, fiindcă nu cred că are vreun spor de Prima Doamnă.

Naveta săptămânală presupune o deplasare Sibiu-București și retur pe o distanță de 600 de km, în medie, ceea ce ar costa, pe șosea un minim de 500 de lei/săptămână, iar cu avionul, un preț mediu de 100 euro/bilet.

DAcă luna are 4 săptămâni, Prima Doamnă ar putea face naveta din pasiune, pentru o balanță de zero lei, kil de mere per pere, dar pentru jumătate de normă, pe banii cui întreține doamna Carmen pasiunea de profesor?

NU era mai sustenabilă, de dragul pasiunii, o detașare în București pe perioada mandatului prezidențial?

Întreb, nu dau cu paru`…

P.S. Măcar de dragul soției dvs, nu ar fi mai bine, domnule Președinte, să vă implicați să reformați sistemul educativ, în loc să vă complaceți și să vă integrați soția în el, la starea actuală, în mod nesustenabil?

5 gânduri despre &8222;Carmen Iohannis se întoarce la catedră. Pasiune nesustenabilă&8221;

 1. Plus costuri cu SPP-iştii…
  În rest, o fi văzut săraca primă doamnă că la Bucureşti cam rîde lumea de ea şi de pretenţiile ei. Şi-atunci, preferă să se întoarcă acasă, unde toţi o aplaudă şi-i cîntă „we are the champions, ma frend”.

  • Spp istul era pe factura oricum. Nu sta la Sibiu decat 2 zile si vs fi obligata sa faca drumuri ptr a fi alaturi de presedinte la o talniri oficiale. Cum va fi atunci cand doamna va avea ote si va veni vreun Mobutu sese seko jn vizita, nu mai stiu

   • ”prima doamnă” trebuie sa participe la întâlnirile cu Mobutu ”nu mai știu cum” doar daca vrea să îi arate genunchii și umerii dalbi, altfel nu are de ce, constituția nu prevede ”prima doamna”… Că ne-am pricopsit cu ”prima tocătoare de parale din buget pentru plimbări mai mult sua mai puțin oficiale” e ”șansa ” noastră… Ne-am zbătut pe facebook să o avem.

   • Mobutu Sese Seko 🙂 ala e cam mort, dar e un exemplu de nume de presedinte 🙂 Postura de sotie a presedintelui trebuie sa si-o asume. Asta e regula fireasca.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s