Neglijența autorităților focșănene omoară oameni. Odihnește-te în pace Dodo!

De ceva vreme încoace, mai ales de când m-am hotărât să-mi exprim bucuriile și tristețile în mediul online și pe platformele social media, am tot scos în evidență faptul că orașul Focșani a regresat, nu numai din punct de vedere demografic și economic, ci global, în toate aspectele sale, și asta nu numai datorită moștenirii medievale și socialiste, ci mai aes din neputința ori lipsa de voință a autoritățile, bine condimentate cu interese electorale și cu aruncatul vinei în curtea vecinului.

Aici, pe acest blog, am câteva postări grupate pe categorii, iar dacă o să cautați în arhiva ”pam pam de file” ori ”ma derajeaza”, veți găsi diverse ironii sau nemulțumiri cu privire la urbea în care (încă) mai locuiesc. Noroi și mocirlă în fața blocului situat în centru, pentru că cele de la periferie stau pe ulițe oricum, gunoaie lângă coșuri de gunoi, gropi și șanțuri lăsate neterminate după ce se mai schimbă vreo țeavă, Dorel și echipele de lucru lăsate ori nesupravegheate, ori cu prea mulți brigadieri și prea puțini muncitori, Grădina Publică transformată într-un spațiu plin de cuburi, Piața Unirii distrusă după un an de la renovare, prea puține spații verzi și alea ”leșinate”, oameni care se bat cu pumnii în piept că ”se ocupă de Focșani”, de ieri, de azi, de mâine, dar mânâncă doar usturoi, și câte și mai câte, de o să înșirui prea multe și va fi un șir cu limită la infinit.

Unii vor spune că dorim să denigrăm orașul și nu vedem părțile frumoase ale lui. Am scris și despre cele pozitive dar, cu regret, nu pot fi optimistă, mai ales că se întâmplă și nenorociri.

Nenorocirea este că mor și oameni din neglijența autorităților și neglijența acelor instituții care atunci când vine vorba să-ți încaseze banii o fac fără prea multă păsuire. Primăria nu îți va elibera vreo hârtie dacă nu ai taxele la zi, iar cele care iti furnizeaza apa, caldura, iti ridica gunoiul ori iti dau curentul electric, au grija sa aibă baza de date de facturare bine pusă la punct și la vreo întârziere majoră: HARȘTI!

Ei bine? Dacă în gropile nesemnalizate ale lui ”Dorel” a murit un om anul trecut, în panourile Electrica lăsate nesupravegheate și nesecurizate în Parcul Bălcescu și D-zeu știe pe unde mai sunt, a murit un tânăr de 17 ani și pot muri copii, Doamne ferește!

A murit un elev de la mine de la liceu. Mâine va fi înmormântat!

Îl știam, așa cum îi știu pe toți tinerii pe care i-am vazut și îi văd zilnic. Era isteț, un adolescent cu energie, dar fără să depășească limita, era inventiv, creativ, chiar ascultător. Nu știu ce fel era cu exactitate în afara școlii, dar am destule criterii de comparație cu alți tineri.

DAnut2Tinerii sunt energici, cu spirit de aventură, se aventurează prin parcuri și noaptea, îi apucă nevoile, se urcă pe clădiri, pe stâlpi, zăbovesc prin discoteci, baruri, iubesc, urasc, plâng, ori urlă, se schhimbă de pe o zi pe alta… în concluzie au un comportament sau chiar și un teribilism aparte. Nu neapărat de judecat, ci pur și simplu aceasta e generația. Cu schimbări imprevizibile.

Pe copii și pe adolescenți nu îi poți controla în totalitate, iar când e să fie fatalism, din păcate, se întâmplă ce e mai rău.

Dacă acest tânăr a greșit și a plătit cu moartea greșeala lui, cine își asumă vina pentru lăsarea tablourilor electrice la îndemâna oricui, pentru lăsarea Parcului Bălcescu în paragină, pentru clădirea fostei grădini de vară ce a funcționat ulterior ca discotecă și de unde s-au încasat în trecut sume imense de nu-ți vine să crezi ce a ajuns…

Ziarul de Vrancea a scris un amplu articol despre asta … ”Un parc nesupravegheat. Parcul Bălcescu este supravegheat de autorităţi şi nu prea. Pe aleile parcului nu mai patrulează Poliţia Locală, care se află în subordinea Primăriei Focşani, din 2010, aşa că este de mirare că nu s-au petrecut şi mai multe nenorociri. Controale se fac sporadic şi pe timpul nopţii, mai ajung echipele mixte care fac patrule prin oraş, echipe formate de poliţişti locali, poliţişti de la IPJ Vrancea şi jandarmi. “Parcul Bălcescu nu intră în zona de responsabilitate a Poliţiei Locale decât în eventualitatea în care echipele mixte, poliţişti de la Municipiul Focşani şi jandarmi, sunt dirijate să patruleze în zona respectivă. Zona este supravegheată de poliţia naţională. În Grădina Publică şi în Parcul Schuman acţionează o firmă privată de pază. Cred că din lipsă de fonduri nu se asigură paza şi în Bălcescu. Am avut obiectiv până acum cinci ani de zile când erau terenurile de tenis, locurile de joacă. Ne-am retras şi din lipsă de efective pentru că acţionăm la şcoli şi problemele celelalte sunt preluate de poliţia naţională”, a precizat Ion Gheorghe, şeful Poliţiei Locale din subordinea Primăriei Focşani. ”

sau aici

http://www.ziaruldevrancea.ro/opinii/1588821034-focsaniul-criminal.html

Cine plătește penal pentru toate riscurile la care este supusă populația orașului?

NU, nu oricine se urinează peste calea ferată sau tablourile electrice lăsate aiurea, dar oricine se poate infecta cu mizeria de la propriu și de la figurat care bântuie aici!

A murit un elev care a fost fericit atunci când i-am pus nota zece! Să se odihnească în pace! Din păcate alții se odihnesc în ignoranță și nepăsare cu salarii și venituri care mai de care!

În fotografii, tabloul electric care a fost cauza morții lui Dănuț, clădirea părăsită, alte tablouri electrice lăsate nesupravegheate în Parcul Bălcescu.

lumanari

Prietenii lui Dodo au mai pozat și:

tablouelectirc

tablouelectirc2 tablouelectirc3

Faină fosta grădină de vară, fostă discotecă și fostă ”afacere”?

extremsumer

4 gânduri despre &8222;Neglijența autorităților focșănene omoară oameni. Odihnește-te în pace Dodo!&8221;

 1. Reblogged this on GSV Media – Gându' Satului Vrâncean and commented:
  „Unii vor spune că dorim să denigrăm orașul și nu vedem părțile frumoase ale lui. Am scris și despre cele pozitive dar, cu regret, nu pot fi optimistă, mai ales că se întâmplă și nenorociri. Nenorocirea este că mor și oameni din neglijența autorităților și neglijența acelor instituții care atunci când vine vorba să-ți încaseze banii o fac fără prea multă păsuire. Primăria nu îți va elibera vreo hârtie dacă nu ai taxele la zi, iar cele care iti furnizeaza apa, caldura, iti ridica gunoiul ori iti dau curentul electric, au grija sa aibă baza de date de facturare bine pusă la punct și la vreo întârziere majoră: HARȘTI!”

 2. Nu cunosc legile juridice-penale din România
  Dar sigur trebuie să Există o formă de a trimite în Justiţie
  „Persoana” parte Juridică, cea a Statului-Primăriei, RESPONSABILĂ
  Pentru Comiterea aceastei Crime prin Neglijenţă !
  A se încerca !
  (Adăugat şi-acolo la : „A/K/de/Varul”!)

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s