Valentine`s day. Te iubesc, femeie!

De Valentine`s day, chiar dacă e sărbătoare americană, aleg să nu spun „te iubesc” unui bărbat, asa cum ar fi firesc, ci unei femei. Mă bazez și pe empatia soțului meu drag, care mereu înțelege ce vreau să spun și mă susține în tot ceea ce fac.

Astăzi, spun ”te iubesc” unei femei. Nu acelei femei care mă și iubește, deși nu mă îndoiesc că nu ar exista! de ce nu? pînă la urmă, oricine mă poate iubi pentru ceea ce sunt, așa cum eu pot iubi oamenii pentru ceea ce sunt ei, ca oameni. Nu e vorba despre sexualitate aici. E vorba doar despre iubirea față de semeni, fără exclusivități.

Chiar și Domnul zice ca trebuie ”să-ți iubești aproapele”, așa că, astăzi, aleg să iubesc o prietenă. Ea nici măcar nu știe asta. Prin declarația de acum, risc să ofensez cel puțin alte două femei care mi-au fost aproape și care le simt sincere prietene, dar risc.

Femeia asta, chiar dacă nu mi-este confidentă  în sensul clasic, este o femeie căreia pot să-i declar o iubire de ”Valentine a DAy” in sensul neclasic.

Este o femeie pe care o admir, pentru implicarea în viața comunității, pentru grija față de semeni, pentru atenția sa la detalii, pentru zâmbetul ei nemărginit chiar și atunci când aduci vorba de dușmanii lumii… și nu, nu e nimic pervers în zâmbetul ei, cel puțin eu nu vreau să percep asta… este un zâmbet nativ, plin de pozitivism.

Este o femeie care a fost terfelită, dar și-a găsit puterea să se ridice și să lupte contra nesimțirii rezultate din misoginism și prejudecăți. Este o femeie care se luptă cu însăși Puterea și ține, zilnic, un ziar de opoziție pe baricade. Este o femeie care merită toată iubirea!

Și, mai presus de toate, este o femeie care te scoate afară din casă, în pijamale fiind, să bei  o limonadă și să mânânci o pizza, într-o zi oarecare, doar pentru faptul că tu contezi!

Ea este Silvia și este expertă în coeziunea de grup, este expertă în scoaterea omului din letargie și determinarea lui spre proiecte civice.

NU știu exact, încă, dacă îi pasă mai mult de individ, de grup sau de comunitatea în sine, dar știu sigur că astăzi, ea merită un sincer: „Silvia, te iubesc!”

Happy Valentine`s DAy!

Silvia_me

 

Un gând despre &8222;Valentine`s day. Te iubesc, femeie!&8221;

  1. Felicitari pentru cuvintele frumoase si va doresc sa aveti o prietenie durabila si numaiamintiri placute. Pentru ca mi.ai ridicat mingea la fileu( sper sa.mi fie acceptata formularea ) marturisesc ca am aceeasi parere buna la superlativ referitor la d.na Silvia si mi.as dori sa putem sa ne ridicam cat mai multi la nivelul dumneaei si sa avem puterea ei de a face si de a darui lucruri _fapte bune. Daca ar fi sa.mi pun o dorinta, as vrea ca energia si veselia Silviei sa fie molipsitoare si sa afecteze cat mai multe persoane.

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s