Un om sau un ignorant?

Am un bolovan pe suflet! am avut un atac de panica, apoi am inchis ochii si am stat cateva minute cu mine însămi până m-am liniştit!

Sunt diverse frici care te domină la un moment dat, iar fiecare zi poate fi o provocare, însă atunci când te gândeşti la viitor, deseori te macină incertitudinile. Ce poţi face când

nu ştii exact la ce să te aştepţi şi în jurul cărui punct al Universului se va roti lumea ta? închizi uşile, telefoanele, gândeşti că mai întâi trebuie să linişteşti panica. Uşor intri pe uşa liniştii. Mai e puţin şi se va decide soarta ţării.

Să ocoleşti răspunsul, cauţi refugiul într-o carte dragă. La capătul patului stă MIhai Eminescu şi ultimele 10 pagini de „sfaturi” şi cuvinte din vremurile parcă niciodată expirate. Timpul lui nu a trecut. Timpul lui Eminescu nu l-a schimbat nimeni, aşa cum nici timpul lui Caragiale nu pare departe. Politica ţării, chiar dacă o refuzi să te împroaşte, vrând-nevrând parcă te agaţă să o percepi, să o accepţi sau să o refuzi. Cine ştie cum va fi viitorul?

„Pentru noi principiile sunt un mijloc pentru păstrarea rasei române în ţară; pentru ei un mijloc de a rămânea la putere şi a escamota încrederea celor lesne de amăgit. Lupta trebuie să devie mai substanţială şi s-apropie timpul în care, în genere, deosebirea între idei conservatoare şi liberale, între idealuri abstracte de organizare va căta să înceteze” (MIhai Eminescu, 1881)

Mai sunt câteva zile şi se va decide soarta ţării. Încotro? Către o lungire a bolii, o acceptare a peştelui din baltă sau o acceptare a undiţei şi a unui program de învăţare a „pescuitului”?

Cum ne vom putea găsi liniştea în incertitudinea viitorului?

Dacă şi voi aveţi atacuri de panică, liniştiţi lumea cu votul vostru, duminică. Dacă nu vă pasă, staţi acasă, dar rupeţi în acelaşi un abţibild pe care să scrieţi mare un singur cuvânt şi pe care să vi-l lipiţi pe frunte:

IGNORANT

ignorant-comicSursa foto: www.legitscoop.com

4 gânduri despre &8222;Un om sau un ignorant?&8221;

    • la vremea respectiva, Eminescu nu ar fi votat, dar ignoranta nu a existat pe fruntea sa, pentru ca si-a exprimat transant opinia vremii…
      Alternativa, acum, e alta cu siguranta!

  1. Cand candida basescu am votat cu speran5a ca o sa combata coru9tia si nu a facut acest lucru, abia acum misca dna un pic. Actualii candidati nu mi.au „incarcat”nicio speranta…l…..

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s